Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Δυσμενής διάκριση με την αποζημίωση επιφυλακής στον Στρατό Ξηράς

Ημέρα:

spot_img

Η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την αποζημίωση, για τις υπηρεσίες αυξημένης επιφυλακής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιδρώντας στην άνιση και άδικη αντιμετώπιση των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα λάβουν κάτω από τη μισή αποζημίωση σε σχέση με τους συναδέλφους μας του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των προηγούμενων ημερών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές

  1. Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχετε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, σας μεταφέρουμε το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης που επικρατεί στο σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σχετικά με την αποζημίωση για τις υπηρεσίες αυξημένης επιφυλακής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε την άνιση και άδικη αντιμετώπιση των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα λάβουν κάτω από τη μισή αποζημίωση σε σχέση με τους συναδέλφους μας του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί κυμαίνονται σε:

  • Πέντε (5) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Στρατό Ξηράς.
  • Δεκατέσσερις (14) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Πολεμικό Ναυτικό.
  • Δώδεκα (12) Ημέρες Εκτός Έδρας για την Πολεμική Αεροπορία.
  1. Υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε ομιλία του στη Βουλή απαντώντας σε σχετική επερώτηση μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το πρώτο ερώτημα είναι αν τηρήθηκε το 40ωρο κατά τη διάρκεια της επιφυλακής. Μα αν η επιφυλακή αυτού του τύπου, με παρούσες συγκεκριμένες απειλές ασφαλείας έναντι της χώρας, αντιμετωπίζεται με όρους εργασιακού οκτάωρου; Καταλαβαίνετε ότι δεν έχει καν νόημα να το απαντήσω. Επιφυλακή σε διάρκεια 24ωρης βάσης για όσο χρειάστηκε. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε όλο το σύνολο του Στρατεύματος.

4. Τονίζεται ότι η ισότητα που προβλέπει το Σύνταγμα επεκτείνεται όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών ενώ κάθε άνιση μεταχείριση είναι αφενός έκνομη, αφετέρου δε, αποτελεί δυνητικά παράγοντα προσβολής του ηθικού του στρατεύματος και πηγή προστριβής μεταξύ των στελεχών.

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές

  1. Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να τροποποιηθεί η διαταγή αποζημίωσης επιφυλακής διαρκείας του ΓΕΣ που αφορά το προσωπικό του ώστε να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς και να λάβουν την ανάλογη αποζημίωση  η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης Επισμηναγός (ΤΣΕ)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Δελής Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...