Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δύσκολη η επανεκκίνηση στον κλάδο της εστίασης

Ημέρα:

spot_img

Δεν ήταν η αναμενόμενη η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καβάλας, μετά το άνοιγμα αυτών από την περασμένη Δευτέρα (25/5), σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

«Μετά από δυόμιση μήνες, τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν και πάλι, όμως η αλήθεια είναι ότι η επανεκκίνηση ήταν κάτι πολύ δύσκολο για όλους μας, διότι εύκολα βάζεις το κλειδί για να κλείσεις μια επιχείρηση, όμως δύσκολα την ανοίγεις και πάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς.

«Δεν βοηθάει και ο καιρός βέβαια αυτή την εβδομάδα, έχει ψύχρα και όπως είναι γνωστό μας επιτρέπεται, προς το παρόν, να χρησιμοποιούμε μόνο τους εξωτερικούς χώρους…»

 «Έχουμε ένα σωρό προβλήματα, πολλές εκκρεμότητες, επαναπροσδιορισμούς, ανοίξαμε τις επιχειρήσεις μας εν πάση περιπτώσει, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πελάτες, καθώς δεν υπήρξε μεγάλη προσέλευση κοινού, τις δυο πρώτες ημέρες, Δεν βοηθάει και ο καιρός βέβαια αυτή την εβδομάδα, έχει ψύχρα και όπως είναι γνωστό μας επιτρέπεται, προς το παρόν, να χρησιμοποιούμε μόνο τους εξωτερικούς χώρους. Οπότε ήταν κάπως αναμενόμενο η κίνηση που καταγράφηκε το πρώτο διήμερο μετά άνοιγμα, να είναι ιδιαίτερα μικρή», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Είμαστε με μεζούρες στα χέρια συνέχεια, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλα τα καταστήματα για να σταθούν σωστά υγειονομικά, αλλά μπορώ να πω ότι θέλουμε ακόμη χρόνο»

«Γενικότερα είναι πολλά τα προβλήματα που έχουμε σαν κλάδος. Είμαστε με μεζούρες στα χέρια συνέχεια, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλα τα καταστήματα για να σταθούν σωστά υγειονομικά, αλλά μπορώ να πω ότι θέλουμε ακόμη χρόνο για να συνηθίσουμε και οι πελάτες και εμείς αυτήν την νέα πραγματικότητα. Αυτή η εβδομάδα θεωρώ ότι θα είναι γενικότερα δύσκολη, αλλά πιστεύουμε το επόμενο διάστημα να έχει αλλάξει η εικόνα αυτή», πρόσθεσε ακόμη στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

Στο 20 με 30% κυμαίνονται τα καταστήματα καφέ και εστίασης που δεν άνοιξαν στην πόλη της Καβάλας

Παράλληλα, επισήμανε με έμφαση ότι ένα 20 με 30% των καταστημάτων καφέ και εστίασης στην πόλη της Καβάλας δεν έχουν ανοίξει!

«Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν κάποια από αυτά την 1η Ιουνίου, γιατί ίσως θέλουν να αφήσουν οι συνάδελφοι την πρώτη εβδομάδα για την πλήρη αναστολή των συμβάσεων ή να δουν αν τυχόν λόγω οικονομικών δεν τους συμφέρει με τις νέες προδιαγραφές να λειτουργήσουν τώρα ή από το φθινόπωρο και μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Διευκρινίσεις και λεπτομέρειες ζητούν ακόμη οι καταστηματάρχες

Τέλος, για το αν υπάρχουν συνάδελφοί του που έχουν απορίες σχετικά με τα νέα μέτρα, ο κ. Μεταξάς υπογράμμισε: «Υπάρχουν πολλά για τα οποία οι συνάδελφοι μας παίρνουν στο τηλέφωνο και μας ρωτούν για διευκρινίσεις, ζητώντας μας λεπτομέρειες, αλλά μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ ψηφίστηκε και βγήκε Κυριακή βράδυ, οπότε υπάρχει εβδομάδα προσαρμογής, καλή πίστη και από τα ελεγκτικά όργανα και τους καταστηματάρχες, ώστε από κοινού να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο για να δουλέψουν και οι επιχειρήσεις, αλλά και τα μέτρα υγιεινής, για το καλό υπαλλήλων και καταναλωτών, να μπορέσουν να εφαρμοστούν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...