Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δρομολογείται η επίλυση όλων των προβλημάτων του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Πιο αισιόδοξος από κάθε άλλη χρονιά, για την επίλυση αρκετών ζητημάτων που αφορούν τη Δικαιοσύνη και το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλα, Γιώργος Γραμμένος, με αφορμή την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους την Τετάρτη (18/9) με τον καθιερωμένο αγιασμό.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, αμέσως μετά τον αγιασμό είχε συναντήσεις καταρχήν με τον κ. Εισαγγελέα και στη συνέχεια με τους δύο προέδρους Πρωτοδικών και όλους τους Πρωτοδίκες, οι οποίοι μας έκαναν την τιμή και δημόσια θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, γιατί αν και δεν ήταν υπηρεσία την Τετάρτη ήρθαν από Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι και παραβρέθηκαν στη συνάντηση», ανέφερε αρχικά ο κ. Γραμμένος.

«Τονίσαμε ότι αυτό το οποίο ζητάμε είναι η καλή συνεργασία, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοεκτίμηση, πράγμα πολύ σημαντικό για τους δικηγόρους, αλλά και για όλους τους παράγοντες της δίκης»

«Συζητήσαμε για θέματα συνεργασίας, για υπηρεσιακά ζητήματα, για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Καβάλας. Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος τους τονίσαμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να συνεργαστούμε, να τους βοηθήσουμε να εγκλιματιστούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ίσως παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τονίσαμε ότι αυτό το οποίο ζητάμε είναι η καλή συνεργασία, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοεκτίμηση, πράγμα πολύ σημαντικό για τους δικηγόρους, αλλά και για όλους τους παράγοντες της δίκης», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Ο κ. Γραμμένος είχε συνάντηση και με την νέα πρόεδρο Εφετών στην Κομοτηνή

«Έχουμε αρκετούς νέους δικαστές που για πρώτη φορά έρχονται στην Καβάλα, υπάρχουν και κάποιοι που υπηρέτησαν και πέρυσι στο Πρωτοδικείο. Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές, η συνεργασία ομαλή και νομίζω ότι το νέο δικαστικό έτος αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και οιωνούς», είπε ακόμη ο κ. Γραμμένος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε την Πέμπτη (19/9) στην Κομοτηνή με την νέα πρόεδρο Εφετών, με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Πολιτικού Εφετείου, αλλά και του Ειρηνοδικείου Καβάλας.

«Είχαμε μια γόνιμη συνεργασία και νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε την συμπαράσταση και της προέδρου Εφετών, όπως την ίδια συμπαράσταση μας εκδήλωσαν ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στη διάρκεια της τελευταίας καθόδου μας στην Αθήνα. Καλά ξεκινάμε γενικότερα, όλα τα θέματά μας είναι σε καλό δρόμο και προς επίλυση. Συναντήσαμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης καλή ατμόσφαιρα, ο υπουργός μας δέχτηκε πολλή ώρα, συζητήσαμε όλα τα προβλήματα, υποσχέθηκε ότι θα δοθούν άμεσα λύσεις και είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων. Πρώτη φορά είμαι τόσο αισιόδοξος ότι όλα τα προβλήματα που συζητάμε κι έχουν μπει επί τάπητος, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν επιλυθεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος.

«Έχουν εγκριθεί όλες οι πιστώσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα τα αιτήματα που έχει υποβάλει το Δικαστικό Μέγαρο και η τριμελής επιτροπή που το διοικεί, έχουν δρομολογηθεί κι αυτά και πηγαίνουμε προς την υλοποίησή τους…»

Ερωτηθείς τέλος, αναφορικά με την λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Όσον αφορά τη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου και τα προβλήματα, κατασκευαστικά ως επί το πλείστον που έχουν προκύψει, να πω ότι έχουν εγκριθεί όλες οι πιστώσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα τα αιτήματα που έχει υποβάλει το Δικαστικό Μέγαρο και η τριμελής επιτροπή που το διοικεί, έχουν δρομολογηθεί κι αυτά και πηγαίνουμε προς την υλοποίησή τους. Η ψύξη και η θέρμανση έχει επιλυθεί και με το θέμα του πετρελαίου, ενώ για την ψύξη θα τοποθετηθούν νέα κλιματιστικά και νομίζω ότι από θέμα συζητήσεων είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η υλοποίηση είναι αυτή που θα μας δείξει αν και εφόσον όλα αυτά που συζητήσαμε έχουν βάση. Πάντως ξαναλέω για πρώτη φορά είμαι τόσο αισιόδοξος ότι όλα θα υλοποιηθούν χωρίς περαιτέρω προβλήματα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...