Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διόδια ή πρόστιμο για τα βαρέα οχήματα που παρακάμπτουν διόδια

Ημέρα:

spot_img

Απόφαση προς τη λάθος κατεύθυνση χαρακτηρίζει ο Ανέστης Τσουρουκίδης, την επιβολή τσουχτερών προστίμων από 1.000 ευρώ ανά οδηγό και ιδιοκτήτη που θα  επιβάλλονται στα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο για να αποφύγουν τα διόδια. 

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων πρέπει να φέρουν ειδική άδεια, η οποία θα χορηγείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως λόγω εγγύτητας επιχείρησης, δημοτικών ή ιδιωτικών έργων. Από την απόφαση εξαιρούνται τα φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων. Το πρόστιμο θα καταβάλλεται άμεσα, διαφορετικά το όχημα θα ακινητοποιείται.

«Δεν μας εκπλήσσει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Οι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών κατηγορούν το υπουργείο ότι δυσχεραίνει το μεταφορικό τους έργο και ότι δρα προς όφελος των παραχωρησιούχων, που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

«Ήδη έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη για να προσβάλουμε αυτήν την απόφαση. Δεν μας εκπλήσσει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί παίρνει αποφάσεις χωρίς ποτέ να ρωτήσει. Είναι πάρα πολύ θλιβερό. Περίμενα περισσότερη δημοκρατία. Το να παίρνονται αποφάσεις χωρίς ποτέ να ενημερώνεται κανένας νομίζω ότι δεν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα. Εκτός των άλλων η απόφαση αυτή μας παραπέμπει σε περισσότερη γραφειοκρατία. Για παράδειγμα αν είμαι από τις Κρηνίδες και θέλω να κάνω μεταφορά στο Πόρτο Λάγος από την παλιά εθνική οδό, θα πρέπει να παίρνουμε ειδική άδεια κάθε φορά που θα κινείται προς τα εκεί το φορτηγό. Άρα θα πρέπει να έχουμε επιπλέον υπάλληλο για να βγάζει αυτές τις άδειες», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο διαχειριστής εταιρείας μεταφορών, Ανέστης Τσουρουκίδης.

«Έχουν καταλάβει ότι μας βγάζουν εκτός δρόμων, για τους οποίους έχουμε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας;»

«Η απόφαση είναι σε πολύ λάθος κατεύθυνση και μάλιστα από αυτούς που έλεγαν να μην πληρώνουμε τα διόδια, σήκωναν τις μπάρες και οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους στα δικαστήρια με πρόστιμα. Τώρα μας οδηγούν αναγκαστικά στην Εγνατία, στην Ιόνια κλπ., ενώ μας υπόσχονταν ότι τουλάχιστον θα μείωναν το αντίτιμο των διοδίων. Και τώρα ακόμη ας μας στείλουν μέσω Εγνατίας Οδού, αλλά να μην βάζουν αυτό το χαράτσι στα διόδια. Ίσως πετύχουμε να δούμε και τον υπουργό. Είναι ντροπή δύο ολόκληρα χρόνια ο κ. Σπίρτζης να μην δέχεται να δει έναν ολόκληρο κλάδο. Που είναι η δημοκρατία τους; Απευθύνομαι στους τρεις φίλους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα. Για ποια δημοκρατία μας μιλούσαν; Τι έχουν να απαντήσουν στους αυτοκινητιστές που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας; Έχουν καταλάβει ότι μας βγάζουν εκτός δρόμων, για τους οποίους έχουμε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας; Για ποιο λόγο να πληρώσει το φορτηγό μου διόδια όταν με αναγκάζει να πάω από το δρόμο του ιδιώτη;», συμπλήρωσε καταληκτικά ο Ανέστης Τσουρουκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...