Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας: Εμπαιγμός τα voucher στους δικηγόρους

Ημέρα:

spot_img

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα – διαμαρτυρία:

Όπως είναι γνωστό σε όλους με τις από 12.3.2020 (ΦΕΚ τ. Β’ 833) 15.3.2020 (ΦΕΚ τ. Β’ 864) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων της χώρας με άμεσο αποτέλεσμα  να ματαιωθεί το σύνολο των υποθέσεων στις δικασίμους που είχαν ήδη προσδιοριστεί αλλά και των λοιπών υπηρεσιών που παρέχονταν από τις υπηρεσίες όλων των Δικαστηρίων  σε ολόκληρη τη χώρα. Περαιτέρω με το υπ΄ αριθ. πρωτ. 16039οικ/20.3.2020 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιβλήθηκε η προσωρινή μερική απαγόρευση λειτουργίας κτηματολογικών γραφείων και υποθηκοφυλακείων.

Οι παραπάνω ενέργειες, που συμφωνούμε ότι ήταν αναγκαίες, εφόσον στόχευαν την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που μαστίζει και τη χώρα μας, είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα να τεθεί στην κυριολεξία ολόκληρος ο κλάδος μας, ο νομικός κόσμος της χώρας μας, σε αναγκαστική αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του και κατ΄ επέκταση σε ανεργία για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ενώπιον αυτού του γεγονότος  η Κυβέρνηση, διά στόματος του Πρωθυπουργού αλλά εν συνεχεία και μέσω άλλων κυβερνητικών παραγόντων προέβη, γενναία, και ίσως για πρώτη φορά, σε ανακοίνωση οικονομικής ενίσχυσης από μεριάς του κράτους, μεταξύ των άλλων και του πληττόμενου νομικού κλάδου, αναγνωρίζοντας ότι τούτο είναι δίκαιο να συμβεί.  Στη συνέχεια όμως, για λόγους άγνωστους σ΄ εμάς,  που προφανώς ανάγονται σε πιέσεις που ασκήθηκαν στην Κυβέρνηση στα πλαίσια του γνώριμου σε όλους πελατειασμού, οι δικηγόροι ως δια μαγείας   αποκλείσθηκαν από την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Εμπρός στη δίκαιη αντίδραση του δικηγορικού σώματος, που άμεσα και ενωμένα διαμαρτυρήθηκε  στην εξέλιξη αυτή, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για τους δικηγόρους, όπως και για ορισμένους άλλους επιστημονικούς κλάδους, επιφυλάσσει τελικώς αντί της οικονομικής ενίσχυσης  την «κατάρτιση»  μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με την έκδοση επιταγών κατάρτισης (voucher), αξίας 600 ευρώ.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης, με την οποία συντελείται βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας εκάστου μέλους του δικηγορικού σώματος, και  πλήττεται το κύρος αυτού, εφόσον ο κλάδος μας είναι, λόγω της πλήρους στέρησης των εισοδημάτων του, χειμαζόμενος, και όχι αγράμματος,  εκφράζουμε με το παρόν την εντονότατη διαμαρτυρία μας και θεωρούμε ότι οι τελευταίες κυβερνητικές ενέργειες αποτελούν εμπαιγμό  των δικηγόρων και των οικογενειών τους.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...