Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης που έγινε στην Καβάλα, στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης ενάντια στο εργατικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή .

Τα Σωματεία που πήραν μέρος είναι: ΑΔΕΔΥ, KAVALA OIL, των Οικοδόμων, των Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΟΑΑΕ, Δημοσίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΒΦΛ, ΕΛΜΕ Καβάλας , του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Γυναικών Καβάλας και του Συλλόγου Γυναικών ΟΓΕ, του Σωματείου Μουσικών ΑΜΘ, των ΟΤΑ και των Βρεφονηπιοκόμων του Νομού, ενώ αρκετοί από τους εκπροσώπους των Σωματείων και Συλλόγων πήραν τον λόγο και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους απέναντι στο νέο νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλα Τάσος Ιωαννίδης στην ομιλία του ανέφερε:

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Χατζιδάκις, έδωσε την δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταργεί και σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και σημαντικότερη αντιμεταρρύθμιση του νομοσχεδίου που καταργεί την ευρηματικότερη κατάκτηση των εργαζομένων, 135 χρόνια από την απεργία του Σικάγο και 101 χρόνια από την καθιέρωση του οκταώρου στην χώρα μας. Ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση και χαλκιδεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στη απεργία. Πέρα από το γνωστό 50+1 που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση προβλέπει και την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις, καταργώντας έτσι το δικαίωμα στον ζωντανό διάλογο, την αντιπαράθεση των θέσεων και απόψεων στην ζύμωση και τελικά στην σύνθεση. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση του δημοκρατικού διαλόγου στα συνδικάτα. Καταργούν τον εμβληματικότερο νόμο στην χώρα μας για τα εργασιακά, τον νόμο 1264/82. Στο δημόσιο ουσιαστικά απαγορεύουν την απεργία αφού για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης εργασίας σε ποσοστό 33,3%. Ο υπουργός Εργασίας δεν κάθεται να ακούσει αυτά που λέμε για την κατάργηση του οκταώρου δεν έχει τον χρόνο, γιατί είναι συνέχεια σε όλα τα κανάλια και τελευταία βγαίνει με ένα διαφορετικό σενάριο, αυτό της δήθεν τετραήμερης εργασίας. Ο εργαζόμενος την υπερωρία την κάνει για να αυξήσει το εισόδημά του και όχι για πάρει ρεπό κάποια στιγμή στο μέλλον. Σήμερα βλέπουμε ένα ξέσπασμα του κόσμου απέναντι σε αυτά που νομοθετούνται στην περίοδο της πανδημίας, όπου η κυβέρνηση από τη μια πλευρά ζητά την συναίνεση του κόσμου και από την άλλη νομοθετεί στη Βουλή καθημερινά ζητήματα που δημιουργούν συνεχείς εντάσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...