Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν θα κάνει… εθελοντικό lock down η εστίαση στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Δεν θα υπάρξει lock down στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης.

Μάλιστα, ο κ. Βαφείδης σχολιάζοντας τα όσα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στον Τύπο περί πανελλαδικού lock down στην εστίαση κατά το προαναφερθέν διάστημα, τονίζει ότι «όλα αυτά είναι υποκινούμενα από κάποιους κύκλους από τη Θεσσαλονίκη που έχουν δημιουργήσει ένα σωματείο, προκαλώντας αυτόν τον ντόρο».

«Έχουμε τα παράπονα μας, πολλά αιτήματα και περιμένουμε επίσημα τις απαντήσεις. Αν θεωρήσουμε ότι οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν, τότε θα προβούμε σε κινητοποιήσεις που θα είναι πανελλήνιες και δεν θα έχουν καμιά σχέση, με αυτά που ακούγονται για 16 με 22 Σεπτεμβρίου…»

 «Εμείς δεν συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη ενέργεια, όπως και οι περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει lock down στα καταστήματα εστίασης της περιοχής μας και γενικότερα στο πανελλήνιο. Εμείς ως πρωτοβάθμιο όργανο ανήκουμε στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, που είναι το δευτεροβάθμιο. Το τριτοβάθμιο όργανο, όπου ανήκουν οι Ομοσπονδίες, είναι η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της οποίας ηγείται ο κ. Καββαθάς. Έχουμε καταθέσει κάποια αιτήματα μέσω του προέδρου μας σε κεντρικό επίπεδο. Αυτός έλαβε υποσχέσεις τόσο από το Μαξίμου, όσο και από τα αρμόδια υπουργεία ότι στο φόρουμ της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες θα δοθούν κάποιες απαντήσεις. Έχουμε τα παράπονα μας, έχουμε πολλά αιτήματα και περιμένουμε επίσημα τις απαντήσεις από την Κυβέρνηση. Αν αυτές μας καλύπτουν, τότε κανένα πρόβλημα. Αν όμως θεωρήσουμε ότι οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν, τότε θα προβούμε σε κινητοποιήσεις που θα είναι πανελλήνιες και δεν θα έχουν καμιά σχέση, ξαναλέω, με αυτά που ακούγονται για 16 με 22 Σεπτεμβρίου», επισημαίνει σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Βαφείδης.

«Από τον Μάρτιο και μετά ουσιαστικά βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα για το επόμενο διάστημα. Είναι άρα ασαφές ακόμη το τι θα ισχύσει με τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων μας φθινόπωρο και χειμώνα»

 Σε ερώτηση σχετικά με την κίνηση που καταγράφεται στα καταστήματα εστίασης στην πόλη της Καβάλας, στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Βαφείδης απαντά: «Ο καιρός είναι αλήθεια ότι βοήθησε και βοηθά ακόμη. Υπάρχει μια σχετική κίνηση, όμως η απόδοση δεν είναι τέτοια που μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έγινε στον κλάδο μας όλο το καλοκαίρι, αλλά και πριν από αυτό. Η ζημιά είναι τόσο μεγάλη που ένα δεκαήμερο δεν σώζει την κατάσταση».

Αναφορικά με το ποιες θα είναι οι συνθήκες στο εσωτερικό των καταστημάτων εστίασης με το που αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες και απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν οι εσωτερικοί χώροι, ο κ. Βαφείδης επισημαίνει: «Από τον Μάρτιο και μετά ουσιαστικά βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα για το επόμενο διάστημα. Ακόμη και οι αρμόδιοι που ασχολούνται με τα θέματα της πανδημίας, κινούνται βήμα βήμα. Είναι άρα ασαφές ακόμη το τι θα ισχύσει με τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων μας φθινόπωρο και χειμώνα. Λογικά θα μας δοθεί κάποια οδηγία κι αυτή θα υποχρεωθούμε, δυστυχώς ή ευτυχώς να την ακολουθήσουμε. Δεν λειτούργησαν οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος στη διάρκεια του χειμώνα με συνθήκες πανδημίας, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε καμιά απολύτως εικόνα. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Ακόμη και τώρα υπάρχει σύγχυση, αφού ο καθήμενος πελάτης δεν φέρει μάσκα και ο προμηθευτής για παράδειγμα ή αυτός που μπαίνει για να πάρει καφέ και να φύγει, πρέπει να φορά μάσκα! Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...