Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Γραμμένος: Χωρίς καθυστερήσεις απονέμεται η Δικαιοσύνη

Ημέρα:

spot_img

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Γραμμένος.

«Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με την απονομή της Δικαιοσύνης στην Π.Ε. Καβάλας, καθώς οι υποθέσεις στα Δικαστήρια έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

«Οι πολίτες δεν καταφεύγουν στα Δικαστήρια όπως έκαναν παλιότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι υποθέσεις που εκδικάζονται να έχουν μειωθεί σημαντικά…»

«Η Δικαιοσύνη είναι πολύ «ακριβή» πλέον, το έχουμε πει πολλές φορές. Οι πολίτες δεν καταφεύγουν στα Δικαστήρια όπως έκαναν παλιότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι υποθέσεις που εκδικάζονται να έχουν μειωθεί σημαντικά. Από την άλλη η Εισαγγελία Καβάλας δουλεύει πάρα πολύ καλά κι έχει μπει σε ένα πολύ καλό ρυθμό με τις υποθέσεις, δηλαδή όσον αφορά τις αναβολές που δίνονται, αυτές είναι πλέον κοντινές και δεν υπάρχει κωλυσιεργία. Ταυτόχρονα με γραπτές διαδικασίες προχωράνε υποθέσεις πολύ γρήγορα οπότε δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα όσον αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης», τόνισε  σχετικά ο Γιώργος Γραμμένος.

«Ο αριθμός των ανθρώπων στο Δικαστικό Μέγαρο είναι μικρός κι άρα δεν υπάρχει ο φόβος του μεγάλου συνωστισμού, αυτό που συνήθως βλέπουμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά»

 «Αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι είμαστε ένα Πρωτοδικείο, στο οποίο παλιότερα υπήρχε μία μεγάλη κίνηση. Τώρα όμως δεν υπάρχει το πλήθος των υποθέσεων του παρελθόντος. Ο αριθμός των ανθρώπων στο Δικαστικό Μέγαρο είναι μικρός κι άρα δεν υπάρχει ο φόβος του μεγάλου συνωστισμού, αυτό που συνήθως βλέπουμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Ο κόσμος έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις επισκέψεις του στα Δικαστήρια, ωστόσο τα γραφεία και οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, εξυπηρετούν τους πολίτες. Είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση πλέον στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας από τις άλλες τις δημόσιες υπηρεσίες όπου απαιτούνται τηλεφωνικά ραντεβού και άλλα», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Τα μέτρα τα οποία υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια…»

 Σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει η λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου, ο κ. Γραμμένος σημείωσε: «Η τελευταία Κ.Υ.Α. είναι σε ισχύ από τις 6 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.  Κινούμαστε με βάση αυτήν, η οποία σε αντίθεση με την πρώτη αναστολή που είχαμε την περίοδο του Μαρτίου – Μαΐου είναι λίγο διαφορετική. Επιτρέπει δηλαδή κάποιες διαδικασίες περισσότερες στα Δικαστήρια, τα οποία βεβαίως εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά. Θέλω να πω ότι όσον αφορά την Καβάλα τα μέτρα τα οποία υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Έχουν ανασταλεί τα ποινικά δικαστήρια, δεν γίνονται τα ακρωτήρια και γίνονται κάποιες πολιτικές υποθέσεις περισσότερες από την προηγούμενη φορά. Αυτό ως Δικηγορικό Σύλλογο μας ικανοποιεί γιατί ήταν ένα αίτημα το οποίο η ολομέλεια των προέδρων ζήτησε από το υπουργείο και εισακουστήκαμε».

«Υπάρχει μία τάση να γίνονται οι διαδικασίες όπου δεν υπάρχει παρουσία κοινού, μάρτυρες δηλαδή να εξετάζονται κλπ.»

 «Μπορούμε ως ένα βαθμό να δουλεύουμε και να μην έχουμε κλείσει τελείως, τα εφετεία διεξάγονται κανονικά και υπάρχει μία τάση να γίνονται οι διαδικασίες όπου δεν υπάρχει παρουσία κοινού, μάρτυρες δηλαδή να εξετάζονται κλπ. Όπου είναι γραπτές οι διαδικασίες και παρίστανται μόνο οι δικηγόροι. Αυτές είναι οι διαδικασίες που ως επί το πλείστον πραγματοποιούνται. Περιμένουμε ωστόσο, γιατί έχουμε ήδη διανύσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της καραντίνας, μένουν λίγες μέρες μέχρι το τέλος του μήνα, για να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια από εκεί και μετά, διότι όλα αυτά ισχύουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

«Όσον αφορά το Δικαστικό Μέγαρο και τη λειτουργία του, μπορώ να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο…»

Τέλος, σε ερώτηση για την λειτουργικότητα του Δικαστικού Μεγάρου κι αν εντοπίζονται κάποια ζητήματα, ο Γιώργος Γραμμένος απάντησε: «Όσον αφορά το Δικαστικό Μέγαρο και τη λειτουργία του, μπορώ να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολλά πράγματα, έχουν τοποθετηθεί τα μηχανήματα για την θέρμανση και με το πετρέλαιο δεν υπάρχει ζήτημα. Οι προμήθειες είναι εξασφαλισμένες, η λειτουργικότητα του Δικαστικού Μεγάρου είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Κάποιες εκκρεμότητες πάντα θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας ενός τόσο μεγάλου κτηρίου, ωστόσο σε συνεννόηση με την τριμερή επιτροπή που διοικεί, το Πρωτοδικείο και το υπουργείο είμαστε σε επαφή και τα προβλήματα αυτά επιλύονται το γρηγορότερο δυνατό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...