Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιάννης Παναγόπουλος: «Τώρα έρχονται τα πολύ χειρότερα…»

Ημέρα:

spot_img

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Καβάλα, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, Γιάννης Παναγόπουλος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με θέμα την απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., οι προσδοκίες που καλλιέργησε προεκλογικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., διαψεύστηκαν με παταγώδη τρόπο. Παράλληλα, τόνισε ότι το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., είναι το επαχθέστερο όλων, ενώ απέδωσε την δυσχερέστατη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, στο επικοινωνιακό σόου, όπως το χαρακτήρισε, που υπήρξε για επτά ολόκληρους μήνες από την πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επίθεση στα συνδικάτα από τους εκάστοτε κυβερνώντες

Αναφερόμενος στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου, ο κ. Παναγόπουλος, επισήμανε ότι πρόκειται για την 43η πανελλήνια κινητοποίηση που γίνεται στα χρόνια των μνημονίων, στην διάρκεια των οποίων, όπως είπε, ο χώρος της εργασίας πλήρωσε «φόρο αίματος» με την εκτόξευση της ανεργίας.

Επίσης, σημείωσε ότι η εκάστοτε εξουσία πετά στον κάλαθο των αχρήστων κάθε πρόταση που καταθέτει η Γ.Σ.Ε.Ε., εφαρμόζοντας όσα έχει από πριν αποφασίσει ή αυτά που της υπαγορεύουν οι δανειστές.

«Τα συνδικάτα είναι ο εύκολος αντίπαλος για τους εκάστοτε κυβερνώντες. Μας επιτίθενται συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε.

«Τώρα έρχονται τα πολύ χειρότερα…»

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς την κυβέρνηση, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι με την πολιτική της κατάφερε να επαναφέρει στο τραπέζι ζητήματα που είχαν φύγει, όπως για παράδειγμα η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το LOCK OUT και ο συνδικαλιστικός νόμος, θέματα για τα οποία η Γ.Σ.Ε.Ε. είχε πείσει την προηγούμενη κυβέρνηση να τα αποσύρει.

«Εν μια νυκτί ψηφίστηκαν δρακόντειες αλλαγές στο ασφαλιστικό και μέσω της αύξησης εισφορών, έχουμε μείωση συντάξεων. Τώρα έρχονται τα πολύ χειρότερα», επισήμανε σχετικά ο κ. Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. προέβλεψε ότι με την συνεχιζόμενη ύφεση, με την επενδυτική άπνοια και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης, θα υπάρξει εκ νέου εκτίναξη της ανεργίας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...