Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αξιολόγηση και δωρεάν γεύματα μαθητών στο επίκεντρο

Ημέρα:

spot_img

Η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (23/11) στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Σ’ αυτήν μετείχαν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας, δηλαδή δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ειδικοτήτων, ενώ ο συνολικός αριθμός του Συλλόγου ανέρχεται σε 1.200 άτομα.

Η αξιολόγηση και τα δωρεάν γεύματα στους μαθητές στο…επίκεντρο

«Η ετήσια γενική συνέλευση αποτελεί μια ευκαιρία να καθίσουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν, όχι μόνο τον Σύλλογό μας, αλλά και γενικότερα τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Εκτός από τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό που προβλέπεται, συζητήσαμε για την αξιολόγηση, για την οποία έχουμε μια δήλωση του υπουργού Παιδείας που σε πρώτη φάση εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς της τάξης, δεν ξέρω όμως πως είναι δυνατό να γίνει αυτό όταν το μνημόνιο προβλέπει αξιολόγηση όλου του δημόσιου τομέα. Συζητήσαμε επίσης για τα δωρεάν γεύματα στους μαθητές μας και να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην παροχή τους, αλλά αντίθετοι στον τρόπο με τον οποίο θα δίδονται αυτά και στο γεγονός ότι απαιτείται από εμάς να κάνουμε και τον ποιοτικό έλεγχο των γευμάτων και να φροντίζουμε για όλες τις υλικοτεχνικές ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολος Μουμτσάκης.

Με χρήματα των δασκάλων γίνεται η επιμόρφωσή τους

«Επίσης έγινε συζήτηση για την επιμόρφωσή μας, που έχει σταματήσει και με ιδιωτική πρωτοβουλία γίνεται αυτή, με χρήματα δικά μας και σε ώρες που αφαιρούμε από τον προσωπικό μας χρόνο. Συζητήσαμε δε και για το πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί με τη συγχώνευση των παιδαγωγικών σχολών που βγάζουν νηπιαγωγούς, με τις σχολές που ετοιμάζουν βρεφονηπιοκόμους και πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο βήμα είναι να συγχωνευθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με τα νηπιαγωγεία μας κι έτσι να μετακινηθούν οι ευθύνες των νηπιαγωγείων στους δήμους», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Μουμτσάκης.

Δεν υπάρχουν προβλήματα με κενά εκπαιδευτικών και με τη θέρμανση στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν γενικότερα προβλήματα με κενά στα σχολεία ή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, ο Απόστολος Μουμτσάκης απάντησε: «Είναι από τις λίγες χρονιές που είμαστε εντάξει από άποψη εκπαιδευτικών. Όμως να μην ξεχάσουμε ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο δημοτικό σχολείο, καθώς είναι ένα εντελώς διαφορετικό σχολείο, που αντί να λήγουν τα μαθήματα στις 14.00’, λήγουν στις 13.15’ , που δεν έχουν υπεύθυνο ολοήμερου, παρ’ όλα αυτά όμως από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί ήταν στις τάξεις τους κι αυτό είναι ένα πρώτο πολύ σωστό βήμα. Υπάρχει όμως υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, καθημερινά προβλήματα που δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε μέσα στα σχολεία, γιατί δεν έχουμε τα χρήματα. Με τη θέρμανση και τα υλικά καθαριότητας είμαστε εντάξει, γι’ αυτά φροντίζει ο δήμος και δεν έχουμε προς το παρόν το παραμικρό πρόβλημα, αλλά είναι πράγματα που είναι δεδομένα και δεν θα πρέπει κάθε χρόνο να τα συζητάμε».

Δεν χάνονται διδακτικές ώρες λόγω της τακτικής γενικής συνέλευσης

Τέλος, απαντώντας στο «κλασικό» ερώτημα γιατί η γενική συνέλευση γίνεται στη διάρκεια μιας ημέρας στη διάρκεια της οποίας χάνονται μαθήματα, ο κ. Μουμτσάκης απάντησε: «Υπάρχει ένα αναλυτικό πρόγραμμα που προβλέπει πως θα διδαχθούν τα μαθήματα και μέσα σ’ αυτό υπάρχει η τακτική γενική συνέλευση, που σημαίνει ότι ο νομοθέτης τη θεωρεί πολύ σπουδαία. Επίσης, δεν χάνονται διδακτικές ώρες με αυτή τη γενική συνέλευση, αφού προβλέπεται να αναπληρωθούν. Έχουμε συναδέλφους που ήρθαν από Θάσο, Οφρύνιο και Ξεριά. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει σαββατοκύριακο. Είναι μια ευκαιρία με την άδεια που μας δίνει ο διευθυντής εκπαίδευσης, να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα προβλήματά μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...