Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναγκαία η αντικατάσταση των μοτοσικλετών της ΔΙ.ΑΣ.

Ημέρα:

spot_img

Νίκος Ίμβρος: Οι συνάδελφοι που είναι πάνω στις μηχανές, τις αγαπούν ως δικές τους / Όσον αφορά τα περιπολικά είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο / Η προσπάθεια μας για περαιτέρω ενίσχυση γίνεται για την περιοχή της Τούζλας και της Νέας Περάμου

Επιτακτική είναι η ανάγκη για την αντικατάσταση των μοτοσικλετών που χρησιμοποιεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., όπως επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες ωστόσο είναι καλοσυντηρημένες και απόλυτα λειτουργικές, βρίσκονται σε υπηρεσία τα τελευταία 13 χρόνια, από τότε που συστάθηκε (2010) επί της ουσίας η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ο κ. Ίμβρος μίλησε επίσης για την εικόνα της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, για τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και για τις προσπάθειες ενίσχυσης του προσωπικού σε Νέα Πέραμο και Τούζλα.

«Οι συνάδελφοι που είναι πάνω στις μηχανές, τις αγαπούν σαν δικές τους, τις προσέχουν γι’ αυτό κι έχουμε φτάσει μετά από 13 χρόνια να είναι καλοσυντηρημένες και λειτουργικές…»

 «Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., από το 2010 που ξεκίνησε, δεν έχει αντικαταστήσει τις μοτοσικλέτες της. Είχαμε την χαρά πριν λίγο καιρό, ένας συμπολίτης μας επιχειρηματίας να κάνει δωρεά μια μοτοσικλέτα κι έτσι μετά από πάρα πολύ καιρό η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. απέκτησε μια νεότερη μηχανή. Συνολικά στην Α.Δ.Κ. έχουμε 12 μοτοσικλέτες που τις χρησιμοποιούν η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αλλά και η τροχαία. Οι συνάδελφοι που είναι πάνω στις μηχανές, τις αγαπούν σαν δικές τους, τις προσέχουν γι’ αυτό κι έχουμε φτάσει μετά από 13 χρόνια να είναι καλοσυντηρημένες και λειτουργικές», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Και μια μοτοσικλέτα να αλλάξει αύριο είναι κέρδος. Όσον αφορά τα περιπολικά είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο…»

 «Θα έπρεπε ήδη εδώ και καιρό να έχει αρχίσει η αντικατάσταση αυτών των μοτοσικλετών, γι’ αυτό κι έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες με την Περιφέρεια, γιατί με πανελλήνιους διαγωνισμούς από το κράτος διαπιστώνουμε μεγάλο χρόνο εκτέλεσης. Ήδη «τρέχει» ένα πρόγραμμα για 20 μοτοσικλέτες που θα παραλάβουμε όλες οι Διευθύνσεις της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., όχι μόνο της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και στο επόμενο ΕΣΠΑ θα ενταχθούν δράσεις για την αντικατάσταση τους στο σύνολο. Και μια μοτοσικλέτα να αλλάξει αύριο είναι κέρδος. Όσον αφορά τα περιπολικά είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Από προγράμματα που είχαν «τρέξει» από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, ήρθε ο καιρός να τελειώσουν οι διαδικασίες και βρίσκονται πλέον έξω στον δρόμο τα νέα περιπολικά», συμπλήρωσε για το θέμα ο Νίκος Ίμβρος.

«Αυτή την περίοδο είμαστε σε ύφεση όσον αφορά την εγκληματικότητα και ελπίζω αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και για το επόμενο διάστημα»

 Όσον αφορά την εγκληματικότητα σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, επισήμανε ότι υπάρχει ύφεση το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας σχετικά: «Η εγκληματικότητα σε τοπικό επίπεδο διαχρονικά καταγράφει περιόδους έξαρσης και ύφεσης. Αυτό έχει να κάνει κατά πρώτον με το ότι αυτή την περίοδο αρκετοί δράστες που απασχόλησαν την περιοχή μας, είναι προφυλακισμένοι και για όσο διάστημα βρίσκεται η πλειονότητά τους στις φυλακές παρατηρείται ύφεση στην μικροεγκληματικότητα. Είναι συγκεκριμένα άτομα στην περιοχή μας που συμμετέχουν στη λεγόμενη μικροεγκληματικότητα και υπάρχει και η περίοδος της «εισερχόμενης» εγκληματικότητας που παρατγηρείται στην επαρχία μας και σε περιοχές κοντά σε όμορους νομούς με άφιξη «επισκεπτών» από αλλού, γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα κάποιες εξιχνιάσεις έχουν να κάνουν με εγκληματικές οργανώσεις που δεν ήταν της περιοχής μας, αλλά έδρασαν εδώ. Αυτό που λέμε είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων, άλλων μετά από αρκετό καιρό κι άλλων λίγο πιο σύντομα, εξιχνιάζονται και οι φερόμενοι ως δράστες οδηγούνται στην Δικαιοσύνη, όπου και τελειώνει το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή την περίοδο είμαστε σε ύφεση και ελπίζω αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και για το επόμενο διάστημα».

«Όσο η πολιτεία δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα, όσο κι αν αλλάζει τον Κ.Ο.Κ. με σκοπό την είσπραξη προστίμων κι όχι την εξάλειψη των τροχαίων, θα συνεχίσουμε να ζούμε αυτήν την κατάσταση…»

 Διαφορετική είναι όμως η εικόνα όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα τα οποία βρίσκονται σε έξαρση. Ο κ. Ίμβρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς είναι θέμα παιδείας, την οποία δεν διαθέτουμε ως πολίτες. Η ελληνική πολιτεία έχει βάλει ένα σωρό μαθήματα στα σχολεία, αλλά αυτό της Κυκλοφοριακής Αγωγής δεν το βάζει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος από τους τόσους υπουργούς Παιδείας, δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Πρέπει να αποκτήσουμε οδηγική παιδεία. Οι πεζοί να περνάνε από τις διαβάσεις, οι οδηγοί να φορούν ζώνες και κράνη, το κινητό να το αφήσουμε στην άκρη, όλοι, ούτε οι αστυνομικοί δικαιολογούνται και εξαιρούνται. Όσο η πολιτεία δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα, όσο κι αν αλλάζει τον Κ.Ο.Κ. με σκοπό την είσπραξη προστίμων κι όχι την εξάλειψη των τροχαίων, θα συνεχίσουμε να ζούμε αυτήν την κατάσταση».

«Τα ατυχήματα γίνονται συνήθως στα ίδια σημεία, ειδικά στην Ερυθρού Σταυρού και πέριξ αυτής…»

 «Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή μας κι ακόμη δεν έχει έρθει ξένος κόσμος! Τα ατυχήματα γίνονται συνήθως στα ίδια σημεία, ειδικά στην Ερυθρού Σταυρού και πέριξ αυτής. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι τα περισσότερα τροχαία δεν γίνονται στις εθνικές οδούς, αλλά δίπλα στο σπίτι μας. Τα περισσότερα γίνονται εντός αστικού ιστού και με χαμηλές ταχύτητες. Κι όμως γίνονται γιατί υπάρχει μια χαλαρότητα, μια αδιαφορία, συνέπεια αυτού που φωνάζαμε κάποτε, λόγω του εγκλεισμού από την πανδημία. Ξέραμε ότι θα βγει αυτή η πίεση και στο τιμόνι και γίνεται. Καιρός να το δούμε σοβαρά, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα τροχαίο στον καθένα μας. Πρέπει το μυαλό μας να είναι συγκεντρωμένο στην οδήγηση όταν μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ή ανεβαίνουμε σε μοτοσικλέτα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Νίκος Ίμβρος.

«Η προσπάθεια μας για περαιτέρω ενίσχυση γίνεται για την περιοχή της Τούζλας και της Νέας Περάμου. Προσπαθούμε τα τελευταία τρία χρόνια να πείσουμε το αρχηγείο ότι εκεί υπάρχει πρόβλημα την περίοδο του καλοκαιριού,..»

 Τέλος, όσον αφορά την ενίσχυση της τοπικής Αστυνομίας ενόψει της τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας ανέφερε: «Μακάρι τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή να επαληθευτούν και ο τόπος μας να ζήσει μια χρονιά που θα τη θυμόμαστε μέχρι και την επόμενη από άποψη τουρισμού. Έχουν γίνει ενέργειες και από άποψη Θάσου και αεροδρομίου οι ενισχύσεις σε προσωπικό είναι παγιωμένες τα τελευταία χρόνια και θα γίνουν και φέτος. Η προσπάθεια μας για περαιτέρω ενίσχυση γίνεται για την περιοχή της Τούζλας και της Νέας Περάμου. Προσπαθούμε τα τελευταία τρία χρόνια να πείσουμε το αρχηγείο ότι εκεί υπάρχει πρόβλημα την περίοδο του καλοκαιριού, αφού μετατρέπονται σε μεγάλες πολιτείες και απαιτείται επιπλέον προσωπικό. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, όμως εντείνουμε τις προσπάθειες, αφού μετά το Πάσχα, μπαίνουμε σε φουλ περίοδο. Θα ζητήσουμε τη βοήθεια των τοπικών αρχόντων για να αναδείξουμε το θέμα και ευελπιστούμε να έχουμε μέχρι το Πάσχα θετικά αποτελέσματα για εκείνη την περιοχή, όπου και είχαμε τα τελευταία χρόνια τα πιο σημαντικά συμβάντα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...