Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών

Ημέρα:

spot_img

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους που είχαν προγραμματίσει για την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μικροπωλητές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την υπόσχεση για οικονομική βοήθεια που τους δόθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη.

Το γιατί και το πότε έγινε αυτό, το εξηγεί ο πρόεδρος των μικροπωλητών της Λαϊκών Αγορών νομού Καβάλας κ. Σωτήρης Ιωαννίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Οι κινητοποιήσεις έχουν ανασταλεί, διότι την Πέμπτη που μας πέρασε, υπήρξε μια συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο  οποίος δεσμεύτηκε πως θα μας λύσει το πρόβλημα. Το πρόβλημά μας είναι πως εδώ και δύο μήνες που είμαστε κλειστοί  όλοι οι πωλητές, όπως και η υπόλοιπη αγορά, δεν έχουμε βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας και όλοι οι επαγγελματίες βρίσκονται σε εξαθλίωση. Ήμασταν πέντε μήνες πριν στο καθεστώς του 50-50 στις λαϊκές αγορές, ενώ στο προηγούμενο lockdown ήμασταν δύο μήνες κλειστά. Καταλαβαίνετε πως έχουμε εξαντληθεί και οικονομικά και ψυχολογικά. Δέχομαι δεκάδες τηλεφωνήματα από τον κόσμο που αναρωτιέται τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Εκείνο που περιμένουμε είναι να γίνουν πραγματικότητα οι δεσμεύσεις του κ. Γεωργιάδη, στον οποίο θέσαμε περισσότερο το οικονομικό μας ζήτημα, γιατί ο επιχειρηματίας δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα επιχειρηματικά του έξοδα, όπως εφορίες, ΟΑΕΕ κλπ, αλλά δεν μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του. Κατά συνέπεια θα δούμε τι θα γίνει  με μας, αφού ανοίξουν τα καταστήματα για να μπορέσουμε και μείς να πάρουμε σειρά, κρατώντας πάντα τις υγειονομικές διατάξεις. Άλλωστε οι λαϊκές αγορές είναι ανοικτοί χώροι και έτσι περιορίζεται και η μετάδοση του ιού.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε λοιπόν πως θα έχουμε κάποια οικονομική ενίσχυση. Δυστυχώς αυτά τα κριτήρια που έχουν θέσει  στις επιστρεπτέες προκαταβολές έχουν αφήσει δεκάδες κόσμου απ’ έξω, κάπου το 80%. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως έχοντας ο κόσμος να πληρώσει και επιχειρησιακά και οικογενειακά έξοδα, βρίσκεται σε απόγνωση. Θα δούμε τι θα γίνει με τα οικονομικά προβλήματα που περνάνε οι επιχειρηματίες και σε δεύτερη φάση  θα δούμε πότε και εμείς θα βγούμε να δουλέψουμε», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...