Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έξωση από το ΕΥΚ σε τρία συνταξιουχικά σωματεία

Ημέρα:

spot_img

Την αντίδραση των συνταξιουχικών σωματείων της ΒΦΛ, της KAVALA OIL και του ΙΚΑ, έχει προκαλέσει επιστολή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, με την οποία ζητείται από τα παραπάνω σωματεία να αναζητήσουν νέα στέγη, καθώς από τη νέα χρονιά ο χώρος όπου σήμερα στεγάζονται θα χρησιμοποιηθεί από το ΕΥΚ για τις ανάγκες διεξαγωγής εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Στον «Ενήμερο» μίλησαν για το θέμα που έχει ανακύψει, τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων της ΒΦΛ, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, όσο και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Ποδάρας.

«Υπάρχουν αίθουσες, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί χώροι, οι οποίοι είναι κλειστοί σε όλο αυτό το τεράστιο κτήριο»

«Ερχόμενοι το πρωί της Δευτέρας (18/11) στο γραφείο μας στο Εργατικό Κέντρο, μας κάλεσε η διοίκηση να αποχωρήσουμε στις αρχές του 2020, διότι χρειάζονται το γραφείο μας, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για εκπαιδευτικά σεμινάρια. Και στο ισόγειο υπάρχουν αίθουσες, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί χώροι, οι οποίοι είναι κλειστοί και σε όλο αυτό το τεράστιο κτήριο, αν κάνει κάποιος αυτοψία, θα δει ότι υπάρχουν πολλοί χώροι, κλειστά γραφεία, δεν πατάει ψυχή, έχουν κλειδωμένες τις πόρτες και για να μπεις μέσα περνάς από έλεγχο, διότι αν δεν είσαι αρεστός δεν μπαίνεις μέσα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτίδης.

«Πρότειναν μάλιστα εμάς, τους συνταξιούχους της ΒΦΛ, να αποχωρήσουμε για ένα δίμηνο και να επανέλθουμε. Φυσικά τους είπα ότι πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτή την πρόταση…»

‘Όλο αυτό είναι μια δικαιολογία του προέδρου του ΕΥΚ, ο οποίος μετά τα επεισόδια που είχε με το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και επειδή το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ συμπαραστάθηκε στο ΠΑΜΕ, θέλησαν να τους εκδικηθούν και να τους πετάξουν έξω. Μας πρότειναν μάλιστα εμάς, τους συνταξιούχους της ΒΦΛ, να αποχωρήσουμε για ένα δίμηνο και να επανέλθουμε. Φυσικά τους είπα ότι πρέπει να ντρέπονται  γι’ αυτή την πρόταση. Είστε εσείς διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, είστε με τον εργάτη; Μιλάμε για ένα αραχνιασμένο κτήριο και μάλιστα απ’ ό,τι άκουσα σε κάποιους ορόφους έκοψαν και το ρεύμα για να μη πληρώνουν τζάμπα. Θέλουν να αποχωρήσουμε δια παντός», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων της ΒΦΛ.

«Δεν εκδικούνται τα συνταξιουχικά σωματεία, αλλά τους ίδιους τους συνταξιούχους – Το κτήριο αυτό δεν είναι του μπαμπά τους…»

«Αίθουσες υπάρχουν, απλά οι λόγοι είναι προσχηματικοί και είναι ντροπή. Δεν εκδικούνται τα συνταξιουχικά σωματεία, αλλά τους ίδιους τους συνταξιούχους. Έρχονται οι άνθρωποι εδώ για να μας ρωτήσουν, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους κλπ. Προσπαθούμε να εξυπηρετούμε όλους τους ανθρώπους και αυτούς που δεν είναι μέλη μας. Το κτήριο αυτό δεν είναι του μπαμπά τους. Δεν το κληρονόμησαν. Αυτό το κτήριο είναι περιουσιακό στοιχείο του κράτους. Υπάγεται στον ΟΑΕΔ κι αυτός στο υπουργείο Εργασίας. Δεν μπορεί ο κάθε πρόεδρος να κάνει ό,τι του καπνίσει. Δεν μπορεί να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις που δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία. Επειδή θέλει κάποιος να ικανοποιήσει το καπρίτσιο του κι ενδεχομένως αυτός που είναι πρόεδρος ελέγχεται από άλλους, γιατί ο προηγούμενος πρόεδρος ο κ. Μακρογιάννης που αντιτάχθηκε τον «καθάρισαν» όπως και τον κ. Βογιατζίδη, ο οποίος απομακρύνθηκε από το Εργατικό και σήμερα τα δυο μεγάλα σωματεία απέχουν από το Εργατικό. Είναι λυπηρό να μας εκδικούνται, είναι μεγάλη ντροπή να δημιουργούνται τέτοια θέματα από το πουθενά», δήλωσε ακόμη ο κ. Παναγιωτίδης.

«Επειδή είναι πολιτικό το θέμα θα πιέσουμε προκειμένου να δοθεί λύση»

Ερωτηθείς σχετικά με το πως θα κινηθούν τα συνταξιουχικά σωματεία το επόμενο διάστημα , ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε: «Θα απευθυνθούμε στους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, μιλήσαμε με τον δήμαρχο, είδε θετικά το θέμα μας, προτίθεται να μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε, θα πάμε και στην Περιφέρεια, αλλά επειδή είναι πολιτικό το θέμα θα πιέσουμε προκειμένου να δοθεί λύση».

Κ. Ποδάρας: «Βλέπουμε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων του νομού μας και χρειαζόμαστε αίθουσες…»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Ποδάρας υπογράμμισε απαντώντας για την απόφαση της διοίκησης: «Από τη αρχή της θητείας αυτού του διοικητικού διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σοβαρές ανάγκες για εκπαίδευση των εργαζομένων και των ανέργων σε διάφορα θέματα που τους αφορούν. Άλλωστε αυτός είναι κι ένας από τους σκοπούς του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου. Ξεκινήσαμε σεμινάρια σε θέματα τουρισμού, επισιτισμού, εκμάθησης ξένων γλωσσών, λογιστικά και άλλα και πληρώναμε πολλά χρήματα σε ιδιωτικά ΚΕΚ για να τα κάνουμε, πάντα σε συνεργασία Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Τους τελευταίους μήνες δοκιμάσαμε να λειτουργήσουμε τις αίθουσες του ισογείου που ήταν παρατημένες είναι αλήθεια, τις φτιάξαμε λίγο. Βλέπουμε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων του νομού μας και χρειαζόμαστε αίθουσες. Που θα πάμε λοιπόν να κάνουμε τα σεμινάρια; Έξω από το Εργατικό, εφόσον υπάρχουν αίθουσες που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε;».

«Είναι δυνατό να έχουμε εκδικητική τάση όπως λέει ο κ. Παναγιωτίδης με τους απόμαχους της ζωής; Δεν υπάρχει περίπτωση. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε και μαζί με άλλους φορείς να βρεθεί μια λύση. Δεν υπάρχει ένας χώρος στην πόλη;»

«Τα τρία σωματεία ήρθαν στο ΕΥΚ τα τελευταία δέκα χρόνια απ’ όσο γνωρίζω. Και μάλιστα υπάρχει έγγραφο, επειδή είναι φιλοξενούμενοι, που λέει ότι εφόσον παραστεί ανάγκη μπορούν να αναζητήσουν άλλο χώρο στέγασης. Η πόλη μας φιλοξενεί εκατοντάδες μετανάστες στο «Ασημακοπούλου» ο Δήμος, η Περιφέρεια ή άλλος φορέας δεν μπορεί να βρει χώρο να φιλοξενηθούν; Εμείς έχουμε τη χρήση του ισογείου και του 1ου ορόφου. Οι επάνω όροφοι δεν είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν έχουμε άλλους χώρους να τους φιλοξενήσουμε πραγματικά. Είναι δυνατό να έχουμε εκδικητική τάση όπως λέει ο κ. Παναγιωτίδης με τους απόμαχους της ζωής; Δεν υπάρχει περίπτωση. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε και μαζί με άλλους φορείς να βρεθεί μια λύση. Δεν υπάρχει ένας χώρος στην πόλη; Ο κ. Παναγιωτίδης μου είπε προσωπικά ότι εδώ και δυο χρόνια ψάχνουν χώρο, γιατί δεν ανέχονται να είναι σε ένα ισόγειο κλπ. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη μανία που τους έπιασε να γίνει πρώτο θέμα στην πόλη μας σήμερα. Ας έγινε όμως. Καλά έκαναν οι άνθρωποι. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε όμως να βρουν άλλο χώρο. Τους δώσαμε ένα εύλογο διάστημα να βρουν χώρο. Χρειαζόμαστε την αίθουσα. Όσο πιο γρήγορα έχουμε την αίθουσα τόσο το καλύτερο», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Ποδάρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...