Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνοιγμα των Σχολών Οδηγών ζητά ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών ΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img

Άμεσο άνοιγμα των Σχολών Οδηγών, στις περιοχές όπου δεν έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες, και στήριξη από την πολιτεία, ζητά με επιστολή του προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τα συναρμόδια υπουργεία, ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η επιστολή του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει ως εξής:

«Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις δυσκολότερες όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Οι Σχολές Οδηγών είναι ένας από τους κλάδους που βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας αυτής αλλά και του συνεχιζόμενου lockdown με τον χειρότερο τρόπο. Ο κλάδος των Σχολών Οδηγών την τελευταία πενταετία έχει αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και έχει στοχοποιηθεί από το κράτος αλλά και από άλλους φορείς. Ειδικότερα:

Το 2016 βιώσαμε μια απεργία των εξεταστών υποψηφίων οδηγών που μας κράτησε για σχεδόν 7 μήνες χωρίς εξετάσεις.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι να προλάβουμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την απεργία αυτή, ήρθε και μια δεύτερη μεγαλύτερη διακοπή των εξετάσεων:

Την περίοδο 2018-2019 η αποχή των εξεταστών μας κράτησε για 11 ολόκληρους μήνες χωρίς εξετάσεις!!

Αιτία για την νέα αυτή διακοπή ήταν εκτός από την αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ο ανεφάρμοστος νόμος 4599/2019. Βρεθήκαμε εκτεθειμένοι απέναντι στους μαθητές αλλά και απέναντι στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις χωρίς να ευθυνόμαστε.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019 και για διάστημα 8 μηνών είχαμε μια σχετική κανονικότητα, ώσπου κλείσαμε εντελώς τον Μάρτιο του 2020 λόγο της πανδημίας και του πρώτου lockdown.

Αυτό μας κράτησε για ακόμη 2 μήνες κλειστά.

Την στιγμή αυτή διανύουμε το δεύτερο lockdown και είμαστε 4 μήνες κλειστά.

Σχεδόν 2 χρόνια υπολειτουργούμε ή ήμαστε τελείως κλειστά.

Η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση στον κλάδο των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών είναι πολύ μεγάλη. Τους τελευταίους 62 μήνες δουλέψαμε κανονικά τους 41.Γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας και κατ’ επέκταση στις οικογένειές μας.

Η στήριξη της πολιτείας όλο αυτό το προβληματικό χρονικό διάστημα είναι μηδενική. Έπειτα από όλα αυτά η πλειοψηφία των Σχολών Οδηγών δεν κατάφερε να ενταχθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5, διότι μετά από την πολυετή υπολειτουργία μας, συσσωρεύτηκε μεγάλος όγκος δουλειάς κατά τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβρη και Οκτώβρη του 2020, κάτι που ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο που οι Σχολές Οδηγών είναι κλειστές την στιγμή που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει. Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

Ποιος ο λόγος να θεωρείτε επικίνδυνο για την δημόσια υγεία να λειτουργούν οι Σχολές Οδηγών την στιγμή που επιτρέπονται 3 άτομα μέσα στα ταξί (μαζί με τον οδηγό), ενώ στα εκπαιδευτικά οχήματα είναι μόνο δύο;

Για ποιο λόγο θεωρείτε επικίνδυνη η εκπαίδευση στα δίκυκλά, στα οποία ο εκπαιδευόμενος δεν έχει καμία επαφή ούτε με τον εκπαιδευτή, ούτε με τον εξεταστή καθώς η εκπαίδευση και εξέταση γίνεται σε εξωτερικό χώρο και μέσω ασυρμάτου;

Για ποιο λόγο θεωρείτε επικίνδυνη τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών την στιγμή που στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο κόσμος στοιβάζεται στην κυριολεξία;

Για ποιο λόγο θεωρείτε επικίνδυνη τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών την στιγμή που τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά με τον πελάτη εντός του καταστήματος;

Στο δεύτερο lockdown επιτρέπονται τα μαθήματα και οι εξετάσεις μόνο για τις κατηγορίες C,D,CE (επαγγελματικά διπλώματα). Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 5% των δραστηριοτήτων μας. Σταγόνα στον ωκεανό. Από τον Μάιο τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει επιβάλει ο ΕΟΔΥ. Από τον Μάιο δεν έχουμε βγάλει μάσκα και γάντια, απολυμαίνουμε οχήματα και γραφεία, τηρούμε λίστα με ραντεβού πελατών καθώς και όλων των μαθημάτων. Οι Σχολές Οδηγών δεν εμφανίζονται να είναι αιτία διασποράς του ιού. Ταυτόχρονα η ιχνηλάτηση στις Σχολές Οδηγών είναι πάρα πολύ εύκολη καθώς τα μαθήματα γίνονται με προκαθορισμένα ραντεβού και υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του εκάστοτε εκπαιδευόμενου.

Ήδη το Υπουργείο Μεταφορών έχει αποστείλει έγγραφο(ΑΠ:21306 27/1/21) προς την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας πρόταση να εξαιρεθούν οι Σχολές Οδηγών από την αναστολή λειτουργίας και προτείνει να ξεκινήσει η πρακτική τουλάχιστον εκπαίδευση και εξέταση όσων μαθητών/τριών έχουν επιτύχει στη θεωρητική εξέταση.

Ζητούμε το άμεσο άνοιγμα των Σχολών Οδηγών, στις περιοχές όπου δεν έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες, καθώς και την στήριξη της πολιτείας στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει πλέον ο κλάδος.

Ζητούμε:

  • Άμεση οικονομική στήριξη
  • Ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών των επιχειρήσεών μας
  • Απαλλαγή οφειλών που δημιουργήθηκαν το διάστημα που δεν εργαζόμασταν
  • Άμεση ένταξη των Σχολών Οδηγών σε αναπτυξιακά προγράμματα
  • Ένταξη των Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών στις ομάδες που χρήζουν άμεσου εμβολιασμού».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...