Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τ. Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Ημέρα:

Την αύξηση της νυχτερινής αμοιβής των αστυνομικών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος, την εγκληματικότητα, στην απόκρουση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στην αύξηση των νυχτερινών των αστυνομικών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών αυξάνεται το όριο για πληρωμή για τις νυχτερινές ώρες των αστυνομικών, από 48 ώρες τον μήνα που ήταν μέχρι τώρα, σε 64 ώρες.

«Οι αστυνομικοί μας τις εργάζονται αυτές τις ώρες. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, όπως και άλλα που έχουμε επιλύσει κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την αναγνώριση της επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος, ο υπουργός ανέφερε: «Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Έχουμε προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συνδικάτα των αστυνομικών, στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε τι μπορεί να γίνει για να αναγνωριστεί και τυπικά το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο».

Για την εγκληματικότητα επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με την εποχή πριν από την καραντίνα του κορονοϊού και τόνισε ότι 2.500 αστυνομικοί επιχειρούν καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας. Επίσης εξέφρασε και πάλι την ικανοποίηση του για την αντίδραση δύο των αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή στους Αγίους Αναργύρους με τον δράστη που έπεσε νεκρός, ύστερα από το πιστολίδι που είχε προηγηθεί στα Πατήσια και υπογράμμισε ακόμα ότι βελτιώνεται η εκπαίδευση των αστυνομικών.

Ο υπουργός, τέλος, έκανε ειδική αναφορά στις πιέσεις από τις μεταναστευτικές ροές, τονίζοντας ότι η απειλή στον Έβρο είναι καθημερινή, καθώς περίπου 1.000 μετανάστες επιχειρούν κάθε μέρα να περάσουν τα σύνορα, αλλά αποτρέπονται από την Αστυνομία.

«Μόνο το πρώτο 6μηνο, σε ολόκληρη τη χώρα, έγιναν πάνω από 500 συλλήψεις παράνομων διακινητών, που εμπορεύονται την ανθρώπινη ζωή κάνοντας ένα έγκλημα, σημείωσε ο υπουργός και προσέθεσε: «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε αυτή τη δράση μαζί με τον σοβαρό έλεγχο για τους παράνομους μετανάστες που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο Αττικής. Το τελευταίο 6μηνο η Αστυνομία έχει προβεί σε πάνω 1.500 συλλήψεις, εδώ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συνολικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους περίπου 9.000 παράνομοι μετανάστες. Πρόκειται, επομένως, για μια συνολική παρέμβαση, οργανωμένη παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».

πηγή: http://amna.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...