Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το 50% αγγίζει η μείωση του προσωπικού στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις προσωπικού η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, αναδείχθηκαν τη Δευτέρα (30/1) στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου υπαλλήλων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιώργος Παυλίδης».Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι το από εδώ και πέρα. Διότι ναι μεν μέχρι εδώ αντεπεξέρχεται το σύστημα, όμως στο επόμενο διάστημα είναι τρομερά δύσκολο να αντεπεξέλθουμε σε υπηρεσίες και τμήματα τα οποία έχουν σημαντική απήχηση στην τοπική οικονομία και στην κοινωνία κι έχουν μείνει με έναν υπάλληλο και δεν προβλέπεται, δυστυχώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα, να μπορέσουμε να αποκτήσουμε νέους».

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 2Το 50% αγγίζει η μείωση των υπαλλήλων μετά την αλλαγή από τη νομαρχία στον «Καλλικράτη»

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και η πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, η οποία τόνισε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλά.  Επωμιστήκαμε πολλές αλλαγές, μειώσεις μισθών, υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων, έχουμε και το νέο ασφαλιστικό και είχαμε πολλές αποχωρήσεις. Το 20% των συναδέλφων μας έχει βγει στη σύνταξη και το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η μείωση του προσωπικού. Οι συνάδελφοι μου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούν στο καθήκον τους. Αυτή τη στιγμή είμαστε 165 υπάλληλοι και υπάρχουν ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες. Όταν περάσαμε από τη νομαρχία στον «Καλλικράτη» είμασταν σχεδόν 300 υπάλληλοι και σήμερα σχεδόν 50% κάτω, με δεδομένο βέβαια ότι έφυγαν η Πολεοδομία και η Πρόνοια».

Ευχαριστίες Μαρκόπουλου προς τους υπαλλήλους για την προσπάθεια που καταβάλλουν

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους υπαλλήλους, καθώς όπως ανέφερε παρά το ότι έχουν περιοριστεί πάρα πολύ, καταφέρνουν να εξασφαλίζουν, με την προσπάθεια την οποία κάνουν, την λειτουργία όλων των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών της περιοχής μας. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστη και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...