Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας στα αστικά λεωφορεία

Ημέρα:

spot_img

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται η μετακίνηση των επιβατών των Αστικών Λεωφορείων Καβάλας. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος περιορισμός είναι οι επιβάτες να φορούν μάσκα.

“Καταρχάς στη δική μας περίπτωση δεν υπάρχει καμία άρνηση. Και αυτό γιατί ο μόνος μας περιορισμός είναι ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την μάσκα. Άρα δεν έχουμε κάτι άλλο. Χωρίς μάσκα δεν γίνεται επιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όσο για τα προβλήματα μας, είναι ότι επειδή μέσα στα λεωφορεία δεν μπορούν να κρατηθούν οι αποστάσεις και είναι καθαρά θέμα ασφαλείας όλο αυτό, μόνο οι ίδιοι οι επιβάτες μπορούν να πάρουν μέτρα και να φορούν συνεχώς τις μάσκες τους.

Άρα οι κρατικοί περιορισμοί είναι αυτοί που ισχύουν και αφορούν σε περιορισμό 85% δηλαδή αν ένα όχημα χωράει 100 άτομα μπορούν βάσει των ισχυόντων μέτρων να μπουν μέσα σε αυτό, τα 85 το ανώτερο. Όμως αυτό είναι αδύνατο. Δεν υπάρχει ποτέ αυτός ο αριθμός. Ακόμη και στα πρωινά και στα μεσημεριανά σχολικά δρομολόγια τέτοιο αριθμό επιβατών κανείς δεν θα βρει.

Πάνω από 60 άτομα σε κανένα λεωφορείο δεν θα δει κανείς. Και βέβαια εμείς έχουμε εφεδρικά λεωφορεία για να τα δρομολογήσουμε μόλις χρειασθεί και δη στις ώρες της αιχμής. Άρα δεν αφήνουμε εμείς το νούμερο να ανέβει παραπάνω πολύ απλά γιατί εμείς δεν θέλουμε να δούμε εντυπώσεις για το αστικό ΚΤΕΛ και να ακούσουμε μάλιστα ότι δεν τηρεί τη νομοθεσία”

Ο ίδιος μάλιστα μας ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ένα περιστατικό με επιβάτη του αστικού που κάλεσε την αστυνομία διότι κατά την άποψη του το όχημα ήταν υπερβολικά γεμάτο. Η αστυνομία ήρθε άμεσα στο σημείο, έκανε τον έλεγχο και διαπίστωσε ότι όλα έβαιναν καλώς.

“Μετά από πραγματογνωμοσύνη που έγινε από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ αποδείχθηκε ότι μέσα στο όχημα ήταν 43 άτομα. Και τώρα με τον νομικό μας θα δούμε πια εμείς τι θα κάνουμε με τον επιβάτη μια και ήταν πολύ εριστικός και έτοιμος να δημιουργήσει επεισόδια Μάλιστα είχαμε και θέμα παρακώλυσης συγκοινωνίας ενώ ο ίδιος δεν προέβη σε συζήτηση με τον οδηγό παρά μόλις είδε την αστυνομία άρχισε να φωνάζει και δημιουργεί πρόβλημα.

Όσο για την αστυνομία κατά καιρούς μπαίνει μέσα στα αυτοκίνητα και σε ανύποπτο χρόνο κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Κάνουν καταμέτρηση, βλέπουν αν οι πολίτες φορούν μάσκες αλλά πάλι θα πω ότι αυτό δεν είναι ένας προγραμματισμένος έλεγχος Γίνεται τυχαία και ανύποπτο χρόνο. Βέβαια αυτοί οι έλεγχοι γινόταν περισσότερο τον καιρό που είχαμε πολύ κόσμο στα αυτοκίνητά μας ενώ τώρα δεν γίνονται τόσο τακτικοί έλεγχοι. Άλλωστε οι αστυνομικοί πλέον ξέρουν καλά πότε ένα όχημα είναι γεμάτο πλήρως και κάνουν αυτό που πρέπει.

Όπως και να έχει όλοι μας πρέπει να ελέγχουμε και να μην περιμένουμε μόνο τους ελέγχους της αστυνομίας. Άλλωστε και εμείς ποτέ δεν βάζουμε τόσο κόσμο στα λεωφορεία μας. Μακάρι να είχαμε τόσο κόσμο και ας βάζαμε και άλλα οχήματα. Εμείς θέλουμε να εξυπηρετούμε κόσμο. Θέλουμε να μην δημιουργούμε προβλήματα αλλά να βοηθάμε κόσμο” τονίζει ο κ. Χαλεπιάδης.

Πεσμένη η κίνηση

Αναφορικά με τα οικονομικά του κλάδου τόνισε. “Εδώ και 1,5 χρόνο είμαστε σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση. Τα εισιτήρια που κόβουμε δεν καλύπτουν με τίποτε τα έξοδα μας. Δεν είμαστε στην εποχή προ πανδημίας που είχαμε ανά δέκα λεπτά δρομολόγια. Είναι πιο αραιά πια. Αλλά και πάλι δεν έχουμε την κίνηση που θέλουμε. Δεν έχει ζήτηση. Αν είχε ζήτηση εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να δρομολογήσω λεωφορεία. Οδηγοί υπάρχουν και μάλιστα υπάρχουν οδηγοί που δεν δουλεύουν αυτή την στιγμή ενώ έχω και διαθέσιμα οχήματα. Αλλά δεν το επιτρέπουν οι απαιτήσεις, οι καταστάσεις για να βγουν και άλλα λεωφορεία”.

Όσο για την κίνηση των μεγάλων οχημάτων του αστικού μέσα στον ιστό της πόλης, ο ίδιος σημείωσε ότι η κίνηση ακόμη και σήμερα είναι πολύ δύσκολη. “Είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Απλά δεν μπορούμε να περάσουμε από κεντρικούς δρόμους, αλλά και από το κέντρο. Με την αραίωση των δρομολογίων λόγω της πανδημίας, οι καβαλιώτες ξέχασαν ότι υπάρχουν και αστικά και πρέπει να αφήσουν χώρο για να περάσουν και αυτά. Έτσι αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα και αυτό δεν φαίνεται αλλάζει. Όλοι παρκάρουν όπου επιθυμούν και να πω ότι στην οδό Κολοκοτρώνη έχουμε τα περισσότερα προβλήματα. Δυστυχώς όμως όσα κολονάκια και αν μπουν, δεν αλλάζουν τα πράγματα και όση αστυνόμευση και αν υπάρχει πάντα κάποιος θα δημιουργεί ένα θέμα” τόνισε καταληκτικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...