Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Σωματείο ΚΑΒΑΛΑ OIL “Το Βαρέλι”: Άδικο να μηδενίζεται η όλη επενδυτική προσπάθεια.

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ανακοίνωση από το Σωματείο εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL “Το Βαρέλι”

Είναι γεγονός ότι επί σειρά ετών ως χώρα έχουμε βυθιστεί σε μακρά ύφεση με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα πλησιάζοντας τα δύο εκατομμύρια ανέργους.

Ο πρωτογενής τομέας χωρίς παραγωγή και η οικονομία πλήρως εξαρτημένη από τους δανειστές.

Σήμερα η αισιόδοξη προοπτική της χώρας είναι να πετύχει ανάπτυξη μόλις 0,1% ενώ η μη εξεύρεση διαδικασίας επίλυση του χρέους κυριολεκτικά καθιστά τις προϋποθέσεις ανάσχεσης της οικονομίας ακόμη πιο δύσκολες.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας στον τομέα εξόρυξης των πετρελαίων του πρίνου εκτελείται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκ. $ από τον όμιλο της Ενεργειακής Αιγαίου Α.Ε.

Στην προσπάθεια αυτή εταιρεία και εργαζόμενοι είναι απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο της επιτυχίας του όλου προγράμματος που αυτόματα θα φέρει εθνική οικονομία – εταιρεία – εργαζόμενους σε καλύτερη θέση.

Πέραν των όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η επιμονή της Καβαλα oil Α.Ε. και των εργαζομένων της έχουν δημιουργήσει αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον και είναι άδικο και προσβλητικό με πολιτικούς όρους και αναφορές από το παρελθόν να μηδενίζεται η όλη επενδυτική προσπάθεια.

Πιστεύουμε ότι η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων είναι «το Α και ο Ω» της όλης ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας.

Επομένως κάθε άλλη πρακτική και λογική δεν στηρίζει αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος ενώ αντίθετα απογοητεύει τους ελάχιστους που επενδύουν ακόμη στη χώρα ενώ θα έπρεπε να τους ενθαρρύνουμε δημιουργώντας καταλυτικές συνθήκες επένδυσης για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων.
Το Δ. Σ.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις