Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Σεμινάριο για την Επιχειρηματική Αριστεία στον Τουρισμό διοργάνωσε το ΤΕΕ – ΑΜ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το διαδικτυακό σεμινάριο του ευρωπαϊκού έργου “EXCELTOUR – Επιχειρηματική Αριστεία στον Τουρισμό” με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευμένων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Αρμενία, Ουκρανία και Τουρκία.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που είναι επικεφαλής εταίρος, με εισηγητή τον συντονιστή του έργου Γιώργο Σταμπουλή, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Απόστολος Παυλίδης.

Το έργο αφορά στην εφαρμογή και πιστοποίηση ευρωπαϊκού μοντέλου επιχειρηματικής αριστείας σε 60 τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή του έργου, 20 από τις οποίες θα προέρχονται από την Ελλάδα. Το μοντέλο αριστείας αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Διαχείριση της Ποιότητας (European Foundation for Quality Management – ΕFQM) και η πιστοποίηση των επιχειρήσεων σε αυτό είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες διακρίσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο σεμινάριο διάρκειας 32 ωρών παρουσιάστηκαν οι αρχές της επιχειρηματικής αριστείας και το μοντέλο EFQM καθώς και οι διαδικασίες πιστοποίησης, ενώ αναλύθηκε και ο ρόλος των συμμετεχόντων στην υποστήριξη επιχειρήσεων από τις χώρες τους, προκειμένου να επιτύχουν την πιστοποίηση αριστείας.

Επόμενο στάδιο στην υλοποίηση του έργου είναι η παρουσίασή του σε επιχειρήσεις και η επιλογή, μετά από δημόσια πρόσκληση, εκείνων στις οποίες θα εφαρμοστεί και θα πιστοποιηθεί το μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας EFQM.

spot_img

Διαφημίσεις