Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παναγιώτης Βασιλούδης: Μόνο στην Καβάλα γίνονται τόσοι έλεγχοι

Ημέρα:

Πόλη των ελέγχων, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Παναγιώτης Βασιλούδης, την Καβάλα, καθώς όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», επί καθημερινής σχεδόν βάσης, όλες οι υπηρεσίες περνούν από τα καταστήματα εστίασης, πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους.

«Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και σε καθημερινή βάση. Όλες οι υπηρεσίες περνάνε από το δικό μας χώρο. Η Καβάλα είναι η πόλη των ελέγχων! Συνάδελφοι μου από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη και Κομοτηνή, μου λένε…εμείς δεν έχουμε τόσους ελέγχους. Αυτά που ακούμε σε εσάς δεν τα πιστεύουμε! Δεν λέμε να μην γίνονται έλεγχοι, αλλά δεν μπορεί να γίνονται καθημερινά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Ο επαγγελματίας αγανακτεί, καθώς δεν έχει που δεν έχει δουλειά, έχει τους ελέγχους κι όλες τις άλλες υποχρεώσεις στο κεφάλι του! Τι να πρωτοπληρώσει; Θα πει κάποιος γιατί δεν κλείνει; Και να το κλείσει, τι δουλειά να κάνει;», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

Πικρός ο καφές από τη νέα χρονιά – Αναμένεται μέση αύξηση της τιμής του κατά 30%

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους οι επαγγελματίες εστίασης, ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών υπογράμμισε: «Όλα τα καταστήματα εστίασης βρίσκονται σε μεγάλη κρίση, γιατί απλά δεν έχει χρήματα ο καταναλωτής να πιει έστω και ένα καφέ. Υπολογίζουμε ότι από τη νέα χρονιά με την αύξηση του Φ.Π.Α. η τιμή του καφέ θα φτάσει κατά μέσο όρο 30% πάνω, απ’ ό,τι είναι σήμερα. Από τον Ιανουάριο, ο καφές θα είναι πλέον  πικρός! Γενικά και στα φαγάδικα υπάρχει μεγάλη κάμψη. Όταν ένα μαγαζί δουλεύει μόνο ένα Σάββατο ή μια Κυριακή, δεν μπορεί να κρατηθεί με τόσο προσωπικό που έχει».

«Οι περισσότεροι συνάδελφοι μου λένε ότι δεν πάει άλλο…»

«Χρειάζονται πολλά χρήματα για τους υπαλλήλους, για τα ενοίκια, την εφορία, τον Ο.Α.Ε.Ε. και τόσα άλλα. Όσο προχωράμε προς το χειμώνα και θα έρθουν και τα μεγάλα κρύα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα και θα χρειαστούμε πετρέλαιο. Όταν ο επαγγελματίας δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του. Οι περισσότεροι συνάδελφοι μου λένε ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

Απαισιοδοξία για αύξηση της κίνησης ακόμη και για την περίοδο των Χριστουγέννων

Ερωτηθείς τέλος, για το αν «βλέπει» αύξηση της κίνησης στα καταστήματα εστίασης την περίοδο των Χριστουγέννων που ακολουθεί, ο κ. Βασιλούδης απάντησε: «Πως θα ανεβεί η κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων στα μαγαζιά μας; Δεν υπάρχουν ούτε τα δώρα πλέον, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, οι συντάξεις κόβονται κάθε μήνα. Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας, οι δόσεις στην εφορία, ΕΝ.Φ.Ι.Α., χρήματα για τη θέρμανση, για το γιορτινό τραπέζι, άρα πως θα βγει ο κόσμος να καταναλώσει και να καθίσει στα μαγαζιά μας;».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...