Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Ο κλάδος μας είναι σ’ επαγρύπνηση…», λέει ο Ντίνος Κλειτσιώτης

Ημέρα:

Δεν αποκλείει τις κινητοποιήσεις εκ μέρους και των φοροτεχνικών τον επόμενο μήνα, ο Ντίνος Κλειτσιώτης, καθώς όπως υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού πλήττει βαρύτατα και τον κλάδο στον οποίο ανήκει.
«Το νέο ασφαλιστικό πλήττει καίρια ανθρώπους που έχουν μεσαία εισοδήματα. Αυτό που εξετάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, δηλαδή το 27% στα καθαρά κέρδη, είναι δυσβάσταχτο», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Φτάνουμε στο σημείο να δίνουμε το 70% και παραπάνω του εισοδήματός μας»

«Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στις συναντήσεις που έχουν γίνει με το αρμόδιο υπουργείο, έχει πει σαφέστατα ότι τα ποσά που ζητούνται από τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι βαριά, όπως 29% φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος. Φτάνουμε στο σημείο να δίνουμε το 70% και παραπάνω του εισοδήματός μας! Με αυτά τα νούμερα, δυστυχώς, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουν, όλοι αυτοί που παράγουν και παρέχουν υπηρεσίες. Το νέο ασφαλιστικό, αλλά και η υψηλή φορολογία, εξοντώνουν τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους που δηλώνουν εισοδήματα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Ο κλάδος μας είναι σ’ επαγρύπνηση…»

Σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο την περίοδο εκείνη ν’ αρχίσουν οι κινητοποιήσεις εκ μέρους των φοροτεχνικών, ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε σχετικά: «Ο νόμος ορίζει ότι οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει ν’ αρχίζουν να υποβάλλονται από 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους. Όμως δυστυχώς το κράτος δεν έχει καταφέρει να ανοίγει το σύστημα στην ημερομηνία που ορίζει ο νόμος. Εύχομαι να γίνει αυτό πραγματικότητα. Πρέπει να είναι έτοιμο το κράτος, όμως χωρίς στοιχεία, βεβαιώσεις από ασφαλιστικά ταμεία, από το δημόσιο ή από τις τράπεζες, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο κλάδος μας είναι σ’ επαγρύπνηση, συμμετέχει σ’ όλη αυτή τη διαδικασία που λέγεται διάλογος με το υπουργείο. Είναι γεγονός ότι ο κλάδος μας πλήττεται βαρύτατα. Όταν τελικά το προσχέδιο καταλήξει σε νομοσχέδιο και θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή, τότε θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θ’ αντιδράσουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...