Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Οι καθαρίστριες δημοσίων κτηρίων ζητούν μονιμοποίηση

Ακολούθησε μας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (16/6), το σωματείο καθαριστριών δημοσίων κτηρίων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στο πλευρό των οποίων βρέθηκαν και εργαζόμενοι του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Κύριο αίτημα των καθαριστριών είναι η μονιμοποίηση τους, χωρίς καμιά εξαίρεση, καθώς, όπως τονίζουν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ παράλληλα ζητούν και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ε. Μακρογιάννης: «Με χαροποιεί η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων»

Την κινητοποίηση των καθαριστριών δημοσίων κτηρίων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στηρίζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ο πρόεδρος του οποίου, Ευθύμης Μακρογιάννης, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι ένας χώρος εργαζομένων, ο οποίος πραγματικά δουλεύει με αξιοπρέπεια και περηφάνια μέσα στα σχολεία μας. Έχουν προβλήματα εδώ και χρόνια, αφού η μισθοδοσία τους δεν καταβάλλεται με φυσιολογική ροή και υπάρχουν καθυστερήσεις. Διεκδικούν σύμβαση αορίστου χρόνου. Μιλάμε για μισθούς κάτω των 500 ευρώ. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων, καθώς βρίσκεται εδώ και το σωματείο εργαζομένων στα λιπάσματα. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να κατανοήσει ότι μόνο δίπλα στα σωματεία και στα συνδικάτα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που έρχεται».

Φ. Στρουμπούλη: «Προσπαθούμε να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση την ύπαρξη μας…»

Από την πλευρά της η Φωφώ Στρουμπούλη, πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών δημοσίων κτηρίων της Π.Ε. Καβάλας, υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτήν την κινητοποίηση, γιατί προσπαθούμε να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση την ύπαρξή μας, για να υπογραφεί η υπουργική απόφαση, ώστε το Σεπτέμβριο να μην βρεθούμε στα περσινά χάλια, όταν άνοιξαν τα σχολεία και εμείς δεν μπορούσαμε να είμαστε στις θέσεις μας. Για αυτό λέμε ότι πρέπει να κοιτάξουν οι κυβερνώντες τις καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων και επιπλέον πρέπει να προσέξουμε την ασφάλεια των παιδιών και τη δική μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει πίσω το 10% που τόλμησε να κόψει από ανθρώπους που παίρνουν από 150 ευρώ μισθό και μας έταξε ότι θα το στείλει, όμως δεν το έκανε ποτέ. Ζητάμε τα δεδουλευμένα μας. Έχει να στείλει η κυβέρνηση μισθούς δυο μηνών. Τελειώνει η σύμβαση μας και δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει η κυβέρνηση ότι τα σχολεία δεν κινούνται με αυτόματο πιλότο, αλλά με έμψυχο προσωπικό».

Οι καθαρίστριες κατέθεσαν υπόμνημα στη δήμαρχο

Να σημειωθεί ότι πανελλαδικά οι καθαρίστριες δημοσίων κτηρίων ανέρχονται σε 8.500, ενώ στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι 100 άτομα.

«Οι μόνιμες καθαρίστριες στην περιφερειακή μας ενότητα είναι ελάχιστες, περί τα 12 άτομα, εκ των οποίων δυο ή τρεις βγαίνουν στην σύνταξη. Ζητάμε από τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, από το σύλλογο εκπαιδευτικών να μας στηρίξουν γιατί δεν πάει άλλο. Δεν γίνεται να δουλεύουν 100 άνθρωποι και να είναι απλήρωτοι. Αν δεν υπήρχε και ο δήμος, ο οποίος βάζει το 10% για να πληρωθεί ο μισθός μας, τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα», συμπλήρωσε στις δηλώσεις της η κ. Στρουμπούλη.

Οι καθαρίστριες καταθέσαν υπόμνημα στη δήμαρχο, το οποίο ζήτησαν να παρουσιαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης να σταλεί και στο αρμόδιο υπουργείο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα