Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Νίκος Βογιατζίδης: «Θέλουμε να επανέλθει η νομιμότητα στο εργοστάσιο»

Ημέρα:

spot_img

Γενική συνέλευση με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη των κινητοποιήσεων τους έκαναν οι απολυμένοι του εργοστασίου λιπασμάτων στο ΕΥΚ. Μετά το τέλος της συνέλευσης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των απολυμένων Νίκος Βογιατζίδης, τόνισε πως ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι την τελική δικαίωση και την επιστροφή και των 180 απολυμένων στο εργοστάσιο και των 180 απολυμένων.

Ο κ. Βογιατζίδης χαρακτήρισε υπεύθυνο των απολύσεών τους τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ αναφέρθηκε και στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλο και στην άδεια που χορηγήθηκε στην εταιρεία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» και η οποία ανακλήθηκε από την Αποκεντρωμένη.

Ειδικότερα σχετικά με την άδεια στην «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ», ο κ. Βογιατζίδης ανέφερε: «Έχουμε όλα τα έγγραφα του φακέλου, στα οποία στηρίχθηκε η άδεια. Τα πήραμε με εισαγγελική παραγγελία. Με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου γνωμοδοτεί αρνητικά στην χορήγηση άδειας ο δικηγόρος Δράμας Κυριάκος Αποστολίδης. Δηλαδή είχε την ίδια άποψη με τη δική μας. Παρέκαμψαν την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, κι έδωσαν την άδεια της ELFE στη νέα εταιρεία. Μια άδεια που η ELFE δεν είχε. Καταλάβαμε με καθυστέρηση ότι κακώς έσπασε η αρχική άδεια λειτουργίας της ELFE. Εκείνη τη σκοτεινή περίοδο υπάρχει ένα μπλεγμένο κουβάρι στην υπηρεσία της Π. Ε. Θέλουμε να δοθούν τα πάντα στη δημοσιότητα».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν θέλουμε να κλείσει το εργοστάσιο. Θέλουμε να γυρίσουμε στη δουλειά μας. Θέλουμε να επανέλθει η νομιμότητα. Ζητούμε να μην στηρίζουν τον Λ. Λαυρεντιάδη κάποιοι, όπως επίσης τις παράνομες επιλογές του. Εμείς δεν επιδιώξαμε να βρεθούμε απολυμένοι. Απολυθήκαμε γιατί ο Λ. Λαυρεντιάδης το ήθελε».

Ο κ. Βογιατζίδης κατήγγειλε επίσης «την δράση πολιτικών γραφείων προκειμένου οι 180 να διασπαστούν», τονίζοντας «ότι πρόθυμοι δεν υπάρχουν. Παλεύουμε να γυρίσουμε στη δουλειά με αξιοπρεπείς όρους. Θα πούμε ονόματα για τα πολιτικά γραφεία. Όλα στο φως. Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω και την ηρεμία μας».

Ανέφερε ακόμη ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής κατά υπαλλήλων της Π. Ε. Καβάλας που χειρίστηκαν την υπόθεση της αδειοδότησης.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι άργησε να ασχοληθεί με την υπόθεση. «Βλέπουμε ότι η στάση της είναι υπέρ της νομιμότητας στο εργοστάσιο. Περιμένουμε τα επόμενα της βήματα για να δοθεί οριστική λύση», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην τύχη όσων εργάζονται σήμερα στο εργοστάσιο, αν οι 180 επιστρέψουν, εκτίμησε ότι η βιομηχανία χρειάζεται επιπλέον προσωπικό και άρα δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...