Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Νίκος Βογιατζίδης: «Θέλουμε να επανέλθει η νομιμότητα στο εργοστάσιο»

Ημέρα:

Γενική συνέλευση με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη των κινητοποιήσεων τους έκαναν οι απολυμένοι του εργοστασίου λιπασμάτων στο ΕΥΚ. Μετά το τέλος της συνέλευσης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των απολυμένων Νίκος Βογιατζίδης, τόνισε πως ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι την τελική δικαίωση και την επιστροφή και των 180 απολυμένων στο εργοστάσιο και των 180 απολυμένων.

Ο κ. Βογιατζίδης χαρακτήρισε υπεύθυνο των απολύσεών τους τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ αναφέρθηκε και στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλο και στην άδεια που χορηγήθηκε στην εταιρεία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» και η οποία ανακλήθηκε από την Αποκεντρωμένη.

Ειδικότερα σχετικά με την άδεια στην «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ», ο κ. Βογιατζίδης ανέφερε: «Έχουμε όλα τα έγγραφα του φακέλου, στα οποία στηρίχθηκε η άδεια. Τα πήραμε με εισαγγελική παραγγελία. Με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου γνωμοδοτεί αρνητικά στην χορήγηση άδειας ο δικηγόρος Δράμας Κυριάκος Αποστολίδης. Δηλαδή είχε την ίδια άποψη με τη δική μας. Παρέκαμψαν την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, κι έδωσαν την άδεια της ELFE στη νέα εταιρεία. Μια άδεια που η ELFE δεν είχε. Καταλάβαμε με καθυστέρηση ότι κακώς έσπασε η αρχική άδεια λειτουργίας της ELFE. Εκείνη τη σκοτεινή περίοδο υπάρχει ένα μπλεγμένο κουβάρι στην υπηρεσία της Π. Ε. Θέλουμε να δοθούν τα πάντα στη δημοσιότητα».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν θέλουμε να κλείσει το εργοστάσιο. Θέλουμε να γυρίσουμε στη δουλειά μας. Θέλουμε να επανέλθει η νομιμότητα. Ζητούμε να μην στηρίζουν τον Λ. Λαυρεντιάδη κάποιοι, όπως επίσης τις παράνομες επιλογές του. Εμείς δεν επιδιώξαμε να βρεθούμε απολυμένοι. Απολυθήκαμε γιατί ο Λ. Λαυρεντιάδης το ήθελε».

Ο κ. Βογιατζίδης κατήγγειλε επίσης «την δράση πολιτικών γραφείων προκειμένου οι 180 να διασπαστούν», τονίζοντας «ότι πρόθυμοι δεν υπάρχουν. Παλεύουμε να γυρίσουμε στη δουλειά με αξιοπρεπείς όρους. Θα πούμε ονόματα για τα πολιτικά γραφεία. Όλα στο φως. Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω και την ηρεμία μας».

Ανέφερε ακόμη ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής κατά υπαλλήλων της Π. Ε. Καβάλας που χειρίστηκαν την υπόθεση της αδειοδότησης.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι άργησε να ασχοληθεί με την υπόθεση. «Βλέπουμε ότι η στάση της είναι υπέρ της νομιμότητας στο εργοστάσιο. Περιμένουμε τα επόμενα της βήματα για να δοθεί οριστική λύση», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην τύχη όσων εργάζονται σήμερα στο εργοστάσιο, αν οι 180 επιστρέψουν, εκτίμησε ότι η βιομηχανία χρειάζεται επιπλέον προσωπικό και άρα δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...