Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Καινούργια δίκυκλα χρειάζεται η ΔΙ.ΑΣ.

Νίκος Ίμβρος: Δυστυχώς στον σχεδιασμό που έγινε από την Π.Α.Μ.Θ. για τα προγράμματα ΕΣΠΑ δεν υπήρξε αντικατάσταση τους, όπως έγινε σε άλλες Περιφέρειες

Ακολούθησε μας

Επιτακτική είναι η ανάγκη για την ανανέωση του στόλου των δικύκλων που χρησιμοποιούν η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και η Τροχαία Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Παρά τη σημαντική ανανέωση του στόλου των περιπολικών στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και γενικότερα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών, για την οποία, όπως τόνισε ο κ. Ίμβρος, «δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε παρόλο που δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο», το θέμα της ανανέωσης των δικύκλων πρέπει να τεθεί ψηλά στην ατζέντα, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών έχουν συμπληρώσει δεκαετία.

«Δυστυχώς στον σχεδιασμό που έγινε από την Π.Α.Μ.Θ. για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν υπήρξε αντικατάσταση τους, όπως έγινε σε άλλες Περιφέρειες»

«Όπως όλοι γνωρίζουμε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είναι στην πρώτη γραμμή από το 2010, είναι πάντα εκεί όπου τη χρειάζονται οι πολίτες χωρίς καθυστέρηση. Τα περισσότερα από τα δίκυκλα που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι είναι δεκαετίας και είναι επιτακτική η ανάγκη για την ανανέωση του στόλου. Δυστυχώς στον σχεδιασμό που έγινε από την Π.Α.Μ.Θ. για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν υπήρξε αντικατάσταση τους, όπως έγινε σε άλλες Περιφέρειες, με αποτέλεσμα να μην «τρέχει» κανένα πρόγραμμα από το Αρχηγείο. Δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον κάποια λύση για το συγκεκριμένο θέμα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Γενικότερα πάντως τα συγκεκριμένα δίκυκλα είναι ευτυχώς σε καλή κατάσταση, καθώς οι συνάδελφοι της Τροχαίας και της ΔΙ.ΑΣ. έχουν ξοδέψει ακόμη και χρήματα από την τσέπη τους για να είναι λειτουργικά, τα έχουν σαν δικά τους, όσο κι αν ακούγεται παράξενο αυτό. Επαναλαμβάνω ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανανέωση τους», επισήμανε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Ίμβρος.

Σε σχέση με τον ατομικό εξοπλισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας δήλωσε ότι έρχονται συνεχώς νέα υλικά και ιδιαίτερα αλεξίσφαιρα γιλέκα που ήταν μια μεγάλη «πληγή».

«Έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση τους, βέβαια είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν κι αναμένονται νέες παραλαβές το επόμενο διάστημα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλό σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ενισχύσεις σε προσωπικό αλλού είναι ικανοποιητικές και αλλού όχι

Όσον αφορά τις ενισχύσεις σε προσωπικό στη διάρκεια της θερινής περιόδου και το αν αυτές είναι επαρκείς, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας σημείωσε: «Οι ενισχύσεις σε προσωπικό είναι ικανοποιητικές ιδιαίτερα για το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και κάπως ικανοποιητικές στη Θάσο. Καθόλου ικανοποιητικές δεν είναι όμως στις περιοχές της παραλίας Οφρυνίου και της Νέας Περάμου, όπου επί της ουσίας δεν υπάρχουν ενισχύσεις, παρόλο που είναι από τις περιοχές που κάθε χρόνο τουριστικά κυριολεκτικά βουλιάζουν. Για έναν ανεξήγητο λόγο το Αρχηγείο δεν κατανοεί ότι εκεί είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες οι περιοχές και με τις νέες επενδύσεις στο τουριστικό κομμάτι αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να δει σοβαρά και το Αρχηγείο μέσα στις ενισχύσεις κι αυτό το κομμάτι. Η Θάσος ενισχύθηκε και φέτος, αλλά όχι στον αριθμό που θα επιθυμούσαμε. Υπάρχει μια μικρή έλλειψη, γίνονται ενέργειες και παρεμβάσεις μήπως βρεθούν επιπλέον άτομα και καλυφθεί το κομμάτι. Γενικότερα είμαστε σε καλό σημείο σε σχέση με το παρελθόν όπου σε αντίστοιχες περιόδους δεν είχαμε καθόλου ενίσχυση. Έχει μια διετία που η ενίσχυση είναι καλή σε αεροδρόμιο και Θάσο. Υπάρχουν οι ελλείψεις σε συγκεκριμένα σημεία που προανέφερα κι αν καλυφθούν κι αυτές οι περιοχές τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα».

«Ελπίζω το φθινόπωρο να μην μας επιφορτίσουν και με άλλα πάρεργα, αλλά αν κάτι πάει στραβά με την πανδημία ότι δεν θα γλιτώσουμε…»

 Ερωτηθείς για το πως βιώνουν πλέον οι αστυνομικοί την περίοδο μετά τα lock down όπου είχαν «φορτωθεί» με αρκετές αρμοδιότητες, αλλά κι αν θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει και πάλι από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο κ. Ίμβρος απάντησε: «Σαφώς είμαστε σε καλύτερο σημείο από τις περιόδους του κλεισίματος, αλλά μας έχει μείνει η πικρία αυτή που είναι η πραγματικότητα. Απ’ όλη την κατάσταση που ζήσαμε οι αστυνομικοί ήταν οι κακοί της υπόθεσης. Όλοι πήραν τα μπράβο τους, κάποιοι απολαβές και καλώς έγινε έτσι, αλλά εμείς ήμασταν οι κακοί της υπόθεσης, καθώς βρισκόμασταν από τα πάρκα μέχρι τις εκκλησίες για την τήρηση των μέτρων. Πλέον ελπίζω να μην κληθούμε από το φθινόπωρο να μας επιφορτίσουν και με άλλα πάρεργα, αλλά φοβάμαι, αν συμβεί και κάτι πάει στραβά με την πανδημία ότι δεν θα γλιτώσουμε, διότι μας έχουν δια πάσα νόσο, οπότε είμαστε στο κάδρο και στην πρώτη θέση».

Σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά τα περιστατικά καταδιώξεων οχημάτων που μετέφεραν μετανάστες

Σε σχέση με το πως έχει η κατάσταση με τους μετανάστες κι αν η εικόνα είναι καλύτερη από πέρυσι τέτοια περίοδο όταν και τα περιστατικά με καταδιώξεις οχημάτων διακινητών ήταν αρκετά στην περιοχή μας, ο κ. Ίμβρος ανέφερε: «Έχουν ηρεμήσει τα πράγματα κι ελπίζουμε το καλοκαίρι να μην έχουμε αύξηση τέτοιων περιστατικών. Έγιναν προσλήψεις συνοριοφυλάκων σε Έβρο και ενίσχυση δυνάμεων στη Ροδόπη, οπότε αν γίνεται σωστά η δουλειά στην πρώτη γραμμή δεν θα έχουμε θέμα στην Π.Ε. Καβάλας. Η περιοχή μας είναι δύσκολη στην Εγνατία Οδό, ξέρουμε ότι η καταδίωξη είναι εύκολο να καταλήξει σε δυστύχημα, οπότε δεν κάναμε καταδιώξεις στα δικά μας οδικά τμήματα, αλλά κινούμασταν με ευλαβική τήρηση του ΚΟΚ. Είναι αλήθεια ότι δεν βλέπουμε μετανάστες στην Εγνατία πια, υπάρχει βελτίωση κι αυτό φαίνεται καθημερινά».

«Δυστυχώς οι δυνάμεις στην Τροχαία Καβάλας, δεν επαρκούν. Είναι μεγάλο το οδικό δίκτυο δεν μπορεί ο κάθε οδηγός να έχει δίπλα του έναν αστυνομικό για να  τηρεί τα μέτρα. Η Τροχαία μας χρειάζεται γενναία ενίσχυση…»

Τέλος, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα που είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας και για το αν επαρκούν οι δυνάμεις της Τροχαίας στην Π.Ε. Καβάλας, ο Νίκος Ίμβρος δήλωσε: «Είχαμε αρκετά τροχαία πρόσφατα κι είχα επισημάνει χαριτολογώντας σε συναδέλφους μου, ότι μόλις λήξουν τα μέτρα οι πρώτοι που θα χρειαστούν άδεια για να αντέξουν το καλοκαίρι θα είναι οι συνάδελφοι της Τροχαίας. Αυτό το σκάσιμο των πολιτών από την κλεισούρα το προηγούμενο διάστημα βγαίνει στο τιμόνι. Είναι δύσκολη η πόλη μας και η Π.Ε., είναι πολλά τα χιλιόμετρα. Θέλει μεγάλη προσοχή και να είναι το μυαλό μας στην οδήγηση και μόνο. Δυστυχώς οι δυνάμεις στην Τροχαία Καβάλας, δεν επαρκούν. Είναι μεγάλο το οδικό δίκτυο δεν μπορεί ο κάθε οδηγός να έχει δίπλα του έναν αστυνομικό για να  τηρεί τα μέτρα. Η Τροχαία μας χρειάζεται γενναία ενίσχυση για να φαίνεται στην πόλη αλλά και εκτός, καθώς είναι τεράστιες οι αποστάσεις και δεν μπορούμε να είμαστε παντού».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα