Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ευθύμης Μακρογιάννης: “Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για μια φιλεργατική κυβέρνηση”

Ημέρα:

spot_img

Στους 14.000 ανέρχεται ο αριθμός των ανέργων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, οι οποίοι είναι δηλωμένοι στα μητρώα του τοπικού Ο.Α.Ε.Δ., σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Ευθύμης Μακρογιάννης.

Αν σε αυτούς συνυπολογιστούν οι μακροχρόνια και μη δηλωμένοι άνεργοι, καθώς κι όσοι δουλεύουν στην «μαύρη» εργασία, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα, ότι ο προαναφερθείς αριθμός εκτινάσσεται στα ύψη.

Το τίμημα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον ιδιωτικό τομέα

«Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας έχει αυτήν την στιγμή δηλωμένους 14.000 ανέργους, ένα πολύ μεγάλο νούμερο, ενώ φυσικά υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός ανέργων που δεν έχουν δηλωθεί στον Ο.Α.Ε.Δ., άτομα που είναι χρόνια άνεργοι, όπως επίσης άνεργοι είναι και πολλοί εργοδότες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους από την κρίση. Το τίμημα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον ιδιωτικό τομέα. Για να πάει μπροστά μια χώρα, πρέπει να προχωρήσει ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και να υπάρχει ανάπτυξη. Ακόμη και για να στηριχθεί το δημόσιο πρέπει πρώτα από όλα να δουλέψει ο ιδιωτικός τομέας. Το ασφαλιστικό που μπάζει νερά από παντού και δυστυχώς βουλιάζει, το στηρίζει μόνο ο ιδιωτικός τομέας. Όταν οι εργαζόμενοι στην χώρα φτάνουν μετά βίας τα 3 εκατομμύρια, πως είναι δυνατό να στηριχθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα; Η κατάσταση είναι θλιβερή», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μακρογιάννης.

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για μια φιλεργατική κυβέρνηση…

 «Τα πράγματα φαίνεται ότι θα είναι πολύ δυσοίωνα για το επόμενο διάστημα. Περιμέναμε όλοι ότι θα υπήρχαν κάποιες αλλαγές από την νέα κυβέρνηση, φαινόταν πιο φιλεργατική, όμως, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα κι ότι έρχεται ένα τρίτο μνημόνιο με χειρότερες επιπτώσεις για όλους μας! Πιστεύω ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, διότι ήδη βρισκόμαστε σε μια τεράστια ύφεση, με πολλούς ανέργους, πολλούς συνανθρώπους μας στα όρια της φτώχειας. Με τα μέτρα που έρχονται, δυστυχώς, δεν βλέπουμε κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο να ωθεί επιχειρήσεις και εργοδότες να αναπτύξουν περισσότερο την εργασία τους και να ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας», επισήμανε στην συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Στόχος η συσπείρωση των σωματείων γύρω από το Εργατικό Κέντρο

«Τα προβλήματα οξύνθηκαν όταν επιβλήθηκαν τα capital controls, όμως οι εργαζόμενοι έδειξαν ανοχή, καθώς αντιλήφθηκαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έφταιγαν οι εργοδότες τους. Η «μαύρη» εργασία παραμένει, είναι εδώ. Εμείς έχουμε επαφή με το Σ.ΕΠ.Ε. για την πάταξή της. Το μόνο που ίσως αλλάξει, έστω λίγο, τα πράγματα για τους θερινούς μήνες στην περιοχή μας, είναι ο τουρισμός, κυρίως σε Θάσο και γενικότερα τις παραθαλάσσιες περιοχές. Υπάρχει φυσικά η καθυστέρηση στην καταβολή μισθών, ενώ έχουμε και υπερωρίες που δεν πληρώνονται. Έχουμε απολύσεις, με τους εργαζόμενους να ψάχνουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Ό,τι επικρατεί σε όλη την χώρα ισχύει και για την περιοχή μας. Εμείς ως εργατικό κέντρο προβάλλουμε τα εργασιακά προβλήματα και πιέζουμε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύσεις. Ως νέα διοίκηση καταγράψαμε την ανεργία αρχικά στην περιοχή μας, ενώ θα ακολουθήσουμε μια στρατηγική στην κατεύθυνση να συσπειρώσουμε τα σωματεία μας να μπουν ξανά στο Εργατικό Κέντρο, για να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Μακρογιάννης.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...