Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Εργαζόμενοι στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ: Ευθύνες στον Γ. Παναγόπουλο για το αδιέξοδο στα λιπάσματα

Ημέρα:

Ευθύνες στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο για το αδιέξοδο στα λιπάσματα, επιρρίπτει η Πανελλαδική Ένωση των Απανταχού Εργαζομένων στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καβάλα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

Την Δευτέρα 10/10120 Ι 6 επισκέφθηκε την πόλη μας ο Γιάννης Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Η προσπάθεια μας να συναντηθούμε μαζί του δεν επετεύχθη με την δικαιολογία ότι δεν συναντάται με σωματεία εκτάκτων που δουλεύουν με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.

Κε Παναγόπουλε,

Σε συνέχεια των πολιτικών τύπου Φωτίου, Θεοχάρη, Κωνσταντοπούλου, Κασιδιάρη,

ήρθατε να καλλιεργήσετε φρούδες ελπίδες στους απολυμένους του εργοστασίου λιπασμάτων. Διαμαρτυρόμαστε για την στάση σας απέναντι μας διότι δεν είμαστε εργάτες δίμηνης και τρίμηνης σύμβασης, είμαστε εργαζόμενοι.

Πολλοί από εμάς ήμασταν εργαζόμενοι με σύμβαση εργασία; αορίστου χρόνου. Την άνοιξη του 2016 συμμετείχαμε σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον πρώην εργοδότη μας. Παράλληλα διαπραγματευτήκαμε ατομικές συμβάσεις 14μηνης διάρκειας. Κάποιοι εκ των συναδέλφων και υπό το βάρος των δυσμενών οικονομικών συγκυριών που διαμορφώθηκαν στην χώρα υπέγραψαν και συνέχισαν να εργάζονται. Κάποιοι δεν συμφώνησαν και δυστυχώς εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε πολιτικούς και συνδικαλιστές.

Όλο αυτό το διάστημα των έξι μηνών που ήσασταν κύριε Παναγόπουλε; Και τι κάνατε για να προστατέψετε τους πρώην συναδέλφους βλέποντας τους πολιτικούς να πηγαίνουν και να έρχονται και να υπόσχονται ανέφικτες λύσεις. Πέραν της επίσκεψης σας, μπορείτε να μας πείτε, ποια ήταν η θέση σας και οι ενέργειες σας στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους πρώην συναδέλφους; Τι κάνατε σε επίπεδο ενημέρωσης των πρώην συναδέλφων γνωρίζοντας τους νόμους, έχοντας εργατολόγους, έστω και στο ρόλο του διαμεσολαβητή, ώστε να μην βρεθούν στην κατάσταση που βρίσκονται;

Η επίσκεψη σας, η οποία από ότι διαβάζουμε στις εφημερίδες τουλάχιστον δεν έταξε να πάρουν οι εργαζόμενοι το εργοστάσιο ή να αλλάξουν αφεντικά οι εταιρείες περιορίστηκε σε ένα πρώην σοσιαλιστικό και νυν αριστερίστικο παραλήρημα.

Κύριε Παναγόπουλε, δεν ομιλείτε είπατε με σωματεία εκτάκτων που δουλεύουνε με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις. Δηλαδή απαξιώνετε τα σωματεία τους και απαξιώνετε και τους ίδιους λόγω των συμβάσεων που υπογράψανε. Έλεος! Τελικά ποιους εκπροσωπείτε; Υπάρχει καμιά βιομηχανία με μόνιμο προσωπικό πουθενά στην Ελλάδα; Και αν τέλος πάντων 500 εργαζόμενοι σε βαριά βιομηχανία δεν εκπροσωπούνται από εσάς πείτε μας επιτέλους από ποιόν εκπροσωπούνται; Και μην μου απαντήσετε από τον κύριο Θεοχάρη της ΟΕΧΒΕ γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο τραγικά. Συνδικαλιστές καρέκλας καριέρας και εσείς και ο κ.Θεοχάρης της ΟΕΧΒΕ αντί από την πρώτη μέρα να ήσαστε δίπλα τους με σωστές θέσεις και απόψεις καταφέρατε με την βοήθεια των ντόπιων συνδικαλιστών να τους οδηγήσετε στο σημερινό αδιέξοδο που ζούνε.

‘Ηλθον, είδον και απήλθον και αλίμονο σε αυτούς που μείνανε πίσω.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Γεώργιος Θεοφυλακτίδης

Η Γεν. Γραμματέας

Αγγελική Αραβαντινού

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...