Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Διαμαρτυρία των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής για τον ΕΟΠΥΥ

Ημέρα:

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) οι θεραπευτές ειδικής αγωγής.«Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι εκπτώσεις στην ποιότητα των θεραπειών μας. Αυτό από την πλευρά μας το θεωρούμε ανεπίτρεπτο. Το κράτος αντιμετωπίζει την ειδική αγωγή ως οικονομικό δεδομένο, ενώ εμείς ως παροχή υπηρεσιών και θεραπειών στα παιδιά. Για εμάς το καλό και το ενδιαφέρον στρέφεται στα παιδιά, ενώ γι’ αυτούς στα οικονομικά. Δεν δεχόμαστε να κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα των θεραπειών μας και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Κάνουμε έκκληση στους γονείς, για τους οποίους έγινε αυτή η κινητοποίηση, για να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό κι όχι κλαδικό», δήλωσε στα τοπικά μέσα ο λογοθεραπευτής, Κωνσταντίνος Χατζηχρήστου.

ΕΟΠΥΥ 1Τα όσα αναφέρονται στο ψήφισμα των θεραπευτών ειδικής αγωγής

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν πρόσφατα οι θεραπευτές ειδικής αγωγής Καβάλας αναφέρουν: «Στην  Έκτακτη Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19/1/17 στην Καβάλα με αφορμή την πρόσκληση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σύναψη συμβάσεων, οι επιστήμονες των κλάδων της ειδικής αγωγής (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές,  εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι και ειδικοί παιδαγωγοί), καταλήξαμε στο ακόλουθο ψήφισμα:  1)Διατήρηση του  υφιστάμενου καθεστώτος απόδοσης δαπάνης  στους δικαιούχους της ειδικής αγωγής . 2) Διαβούλευση για επαναπροσδιορισμό της διαδικασίας  απόδοσης δαπάνης, αφού αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του 2017, η κατανομή των κονδυλίων για τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής  στους εκάστοτε δικαιούχους. 3)Λέμε «όχι» στη σύμβαση, γιατί ο κλειστός προϋπολογισμός στις ειδικές θεραπείες σε συνδυασμό με την  ύπαρξη claw back ( κόφτης) και rebate (έκπτωση) και την απαγόρευση συν-διαμόρφωσης της αποζημίωσης από το θεραπευτή  καθιστούν μη βιώσιμα τα θεραπευτήριά μας».

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας – Θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας»

Από την πλευρά της η εργοθεραπεύτρια Μαρία Γλάνου δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Τα προβλήματα έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται. Είμαστε προβληματισμένοι με το μέλλον των παιδιών αυτών. Ήδη οι γονείς αρχίζουν και μας ζητάνε καλύτερες τιμές, καθώς δεν μπορούν να δώσουν χρήματα, εφόσον δεν θα παίρνουν πίσω χρήματα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οπότε ήδη υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Εμείς με τη σειρά μας πιεζόμαστε γιατί πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, να παρέχουμε τις ποιοτικές υπηρεσίες μας, ενώ υπάρχουν υπάλληλοι που περιμένουν τους μισθούς τους και δεν ξέρουμε όλο αυτό που θα ρυθμιστεί το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Αυτό το «όχι» είναι ουσιαστικό κι όχι επιφανειακό. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Όλοι μαζί ενωμένοι οι θεραπευτές όλης της Ελλάδας θα διεκδικήσουμε τα βασικά γι’ αυτά τα παιδιά και φυσικά και για τα θεραπευτήρια μας».

ΕΟΠΥΥ 4Σε ρόλο «γέφυρας» τα Α.Μ.Ε.Α.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας, επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του: «Θεωρούμε απαράδεκτο στις ημέρες μας να υπάρχουν τέτοιες τακτικές που μειώνουν τα ποσά τα οποία καλύπτουν αυτές τις ανάγκες και μπαίνουν σε περιπέτειες όλα τα άτομα με αναπηρίες, με ένα αμφίβολο μέλλον, με προϋπολογισμούς που είναι μειωμένοι κατά το ήμιση από τα προηγούμενα χρόνια. Κανένας δεν ξέρει αν θα επιτευχθεί συμφωνία. Τα Α.Μ.Ε.Α. είμαστε οι μεσάζοντες, προσπαθούμε να γίνουμε η «γέφυρα» μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των θεραπευτών ειδικής αγωγής, προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση ως προς τη χρηματοδότηση αυτών των θεραπειών».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράστασης διαμαρτυρίας οι θεραπευτές επέδωσαν το ψήφισμα τους στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Καβάλας, αλλά και στην αντιπεριφέρεια.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...