Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία των απολυμένων των λιπασμάτων στη Διεύθυνση Ανάπτυξης

Ημέρα:

spot_img

Διαμαρτυρία στο Διοικητήριο και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης (31/1) δεκάδες απολυμένοι του εργοστασίου λιπασμάτων, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.Με τη δυναμική τους κινητοποίηση οι απολυμένοι ζήτησαν να τηρηθεί απαρέγκλιτα κάθε νόμιμη διαδικασία και να μη χορηγηθεί άδεια στη νέα εταιρεία που ιδρύθηκε στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Ν. Βογιατζίδης: ”Προσπαθούν με δόλιο τρόπο να πάρουν άδεια, την οποία δεν τη δικαιούνται…”

”Συνεχίζονται τα εγκλήματα του κ. Λαυρεντιάδη απέναντί μας. Προσπαθούν με δόλιο τρόπο να πάρουν άδεια, την οποία δεν τη δικαιούνται, μια εταιρεία που έχει σταματήσει την παραγωγική της δραστηριότητα, η ELFE, θέλουν να μεταβιβάσουν άδεια που δεν κατέχουν. Σήμερα εδώ στην υπηρεσία δεν κατατέθηκε έγγραφο από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, η οποία έχει τελευταία την άδεια λειτουργίας, αλλά ήρθε η ELFE κι έκανε αίτηση, ενώ δεν έχει αυτήν την αρμοδιότητα. Για εμάς δεν πρέπει να δοθεί η άδεια, έχουμε ενημερώσει όλα τα αρμόδια υπουργεία, ενώ επίσης υπάρχει σοβαρό έγγραφο από το υπουργείο Εργασίας που βλέπει ότι υπάρχουν τεράστια κενά ασφαλείας στο εργοστάσιο, κάτι για το οποίο φωνάζαμε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε απαρέγκλιτα να τηρηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία”, σημείωσε στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου λιπασμάτων, Νίκος Βογιατζίδης.

Θ. Μαρκόπουλος: ”Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε αυτό που λέει ο νόμος – Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για κανέναν”

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα δήλωσε: ” Υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία χορήγησης άδειας σε μια νέα εταιρεία, η οποία λειτουργεί στο εργοστάσιο λιπασμάτων. Τη διαδικασία αυτή τη διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας κι εκείνο που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, ισχύει κι εδώ, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος θα χορηγηθεί η άδεια, αν δεν πληρούνται δεν θα χορηγηθεί. Σε όλες τις περιπτώσεις είμαστε υποχρεωμένοι σαν διοίκηση, πέρα από τις απόψεις που έχουμε ως πρόσωπα, να εφαρμόζουμε αυτό που λέει ο νόμος. Εάν είναι υπέρ θα χορηγηθεί, αν είναι κατά δεν θα χορηγηθεί. Δεν μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση για κανέναν”.

Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη για την ένταση που δημιουργήθηκε

Αναφορικά με την ένταση που δημιουργήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, δήλωσε: ”Σήμερα υπήρξε μια στιγμή έντασης στο διοικητήριο στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Από την πλευρά τη δική μου και των υπαλλήλων υπάρχει όλη η κατανόηση, είναι σημαντικό όμως ότι σε όλες τις περιπτώσεις, όπως απαιτούμε από τους υπαλλήλους να συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στους πολίτες, έτσι κι οι πολίτες πρέπει να συμπεριφέρονται είτε μεμονωμένα, είτε ομαδικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στους υπαλλήλους χωρίς να ασκούν, ούτε φραστική βία, ούτε να υπάρχουν στοιχεία που να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση. Στη δημοκρατία έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, είτε συμφωνούμε, είτε δεν συμφωνούμε με τους νόμους, τους εφαρμόζουμε”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...

Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων...