Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στην εστίαση

Ημέρα:

Γιώργος Βαφείδης: Παραμένει η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια έχει ξεφύγει /  Με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές μας σε χαμηλά επίπεδα / Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού θα είναι πιο σοβαρό φέτος

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα και στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το οποίο όπως εκτίμησε, φέτος θα είναι χειρότερο από πέρυσι.

«Μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, που είναι στην ουσία ο προπομπός προς τη θερινή περίοδο, η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας αρχίζει να αυξάνεται σταδιακά. Πλέον έχουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα ο κλάδος μας να αποδεσμεύεται σιγά σιγά από τον ενεργειακό ζυγό. Όσο δεν χρειαζόμαστε θέρμανση, εσωτερικά και εξωτερικά, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη για τους επαγγελματίες της εστίασης», σημείωσε αρχικά ο κ. Βαφείδης.

«Οι προσδοκίες μας για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα είναι ιδιαίτερα υψηλές – Ελπίζουμε ότι οι τζίροι μας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα κινηθούν ικανοποιητικά…»

 Ειδικότερα για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας επισήμανε: «Οι προσδοκίες μας για την συγκεκριμένη περίοδο είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς πάντα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει εορταστικό πνεύμα, η διάθεση του κόσμου είναι καλύτερη, κατεβαίνει στην αγορά και κατ’ επέκταση επισκέπτεται και τα δικά μας καταστήματα. Τονίζω βέβαια ότι προϋπόθεση μιας καλής κίνησης είναι οι καιρικές συνθήκες. Όταν ο καιρός δεν είναι καλός, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, ακόμη κι αν έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα. Γενικά πάντως ελπίζουμε ότι οι τζίροι μας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα κινηθούν ικανοποιητικά».

«Ακολουθεί η τουριστική περίοδος που αναμένουμε καλή κίνηση – Βέβαια παραμένει η ενεργειακή κρίση και όσον αφορά την ακρίβεια η κατάσταση έχει ξεφύγει – Με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές μας σε χαμηλά επίπεδα…»

 Αναφορικά με την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα, ο κ. Βαφείδης δήλωσε: «Μπαίνουμε πλέον στην καλή περίοδο, καθώς αρχίζουν τα καταστήματα να επεκτείνονται στους εξωτερικούς χώρους και ήδη πολλά ανακαινίζονται και ετοιμάζονται, ειδικά στο παραλιακό μέτωπο της Π.Ε. Καβάλας. Ακολουθεί η τουριστική περίοδος που αναμένουμε καλή κίνηση και μέχρι να πιάσουμε Οκτώβριο η κατάσταση θα είναι πολύ καλή εκτιμώ. Ευτυχώς έχουμε τελειώσει με την πανδημία, που ήταν ο κυριότερος προβληματισμός για τον κλάδο μας, καθώς περιοριζόμασταν πολύ στον τρόπο λειτουργίας μας. Βέβαια παραμένει η ενεργειακή κρίση δεν έχει ηρεμήσει η κατάσταση και όσον αφορά την ακρίβεια η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπάρχουν αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τις τιμές μας σε χαμηλά επίπεδα, γιατί αντιλαμβανόμαστε τον οικονομικό προβληματισμό του καταναλωτή».

«Θεωρώ ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα είναι πιο σοβαρό φέτος από πέρυσι. Αν είναι πιο αυξημένη η τουριστική κίνηση από πέρυσι, θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα…»

 Τέλος, αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού από τον κλάδο της εστίασης, ο Γιώργος Βαφείδης σημείωσε: «Είναι τεράστιο πρόβλημα, το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η αγορά. Και στην Καβάλα είναι αρκετά έντονο. Δεν είναι τόσο σοβαρό στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Εκεί που οξύνεται είναι στη διάρκεια της θερινής περιόδου, οπότε και ανοίγουν τα μεγάλα καταστήματα του παραλιακού μετώπου της Π.Ε. Καβάλας. Ξεκινά επίσης η κίνηση στο νησί της Θάσου με ξενοδοχεία, καταλύματα και καταστήματα εστίασης, οπότε πάλι θα είναι μεγάλο το πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι το πρόβλημα θα είναι πιο σοβαρό φέτος από πέρυσι. Αν είναι πιο αυξημένη η τουριστική κίνηση από πέρυσι, θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Είναι ένα πρόβλημα που δυστυχώς θα το έχουμε για πολλά χρόνια. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας, αλλά τουλάχιστον πανευρωπαϊκό».

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...