Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ακτίνα αισιοδοξίας στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ημέρα:

Στο 75% της επιβατικής κίνησης του 2019 βρίσκεται στην παρούσα φάση το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του μεταφορικού οργανισμού, Κώστας Πανταζής.

Μάλιστα, η αισιοδοξία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού είναι μεγάλη, ενώ από την άλλη αγκάθι για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, παραμένει η υψηλή τιμή του πετρελαίου κίνησης.

«Γενικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει αυξηθεί η επιβατική κίνηση. Είμαστε περίπου 25% κάτω από το 2019. Βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο κι αν δεν είχαμε αυτές τις αυξήσεις στα καύσιμα θα ήμασταν καλά μετά από δυο δύσκολα χρόνια…»

 «Η εικόνα που έχουμε όσον αφορά την επιβατική κίνηση είναι σχετικά καλή και αισιόδοξη για το επόμενο διάστημα. Ειδικά τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουλίου είχαμε μια αυξημένη κίνηση, κάτι αναμενόμενο αφού επί της ουσίας ξεκινά το καλοκαίρι, αν και Τρίτη και Τετάρτη είχαμε μια μεγάλη πτώση, η οποία δεν ξέρω που οφείλεται. Δεν έχουμε επανέλθει ακόμη στην κίνηση του 2019. Είμαστε σαφώς καλύτερα από το 2020 και το 2021, αλλά όχι στα επίπεδα του 2019. Γενικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει αυξηθεί η επιβατική κίνηση. Είμαστε περίπου 25% κάτω από το 2019. Βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο κι αν δεν είχαμε αυτές τις αυξήσεις στα καύσιμα θα ήμασταν καλά μετά από δυο δύσκολα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου έχει φέρει αλυσιδωτές αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα, στα ανταλλακτικά, στα ελαστικά κλπ. Μόνο με την επιβατική κίνηση δεν βγαίνουμε. Πρέπει να στηριχθούμε οικονομικά»

 Ωστόσο η καλή εικόνα που καταγράφεται στην Π.Ε. Καβάλας δεν ισχύει για το νησί της Θάσου.

«Στη Θάσο δεν έχουμε την ανάλογη αύξηση της επιβατικής κίνησης που καταγράφεται στην Καβάλα, γιατί οι περισσότεροι τουρίστες είναι από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, οπότε χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Πανταζής.

Μιλώντας ειδικότερα για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας η εκρηκτική άνοδος των τιμών στα καύσιμα, σημείωσε: «Τα έξοδα για εμάς είναι υπερβολικά. Το πετρέλαιο είναι ο μεγάλος μας πονοκέφαλος. Είναι αδύνατο με αυτές τις τιμές στα καύσιμα να καλυφθούν τα έξοδά μας. Προσπαθούμε όσο γίνεται να καλύψουμε τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά. Η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου έχει φέρει αλυσιδωτές αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα, στα ανταλλακτικά, στα ελαστικά κλπ. Μόνο με την επιβατική κίνηση δεν βγαίνουμε. Πρέπει να στηριχθούμε οικονομικά».

«Είμαστε ο μόνος κλάδος που δεν προχώρησε σε αυξήσεις τιμών στα εισιτήρια του…»

Σχετικά με το θέμα των τιμών των εισιτηρίων στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ο Κώστας Πανταζής υπογράμμισε σχετικά: «Είμαστε ο μόνος κλάδος που δεν προχώρησε σε αυξήσεις τιμών στα εισιτήρια του. Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στα αεροπορικά, στα ταξί έχουν γίνει αυξήσεις τιμών, εμείς καμιά. Έτσι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ένα μέρος της ζημιάς. Περιμένουμε κάποια παρέμβαση της πολιτείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καβάλα έχει πάρει τα πάνω της και πάλι. Είναι αυτή που δίνει το 50% των εσόδων του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας

Αναφορικά με τις γραμμές που φέρνουν τα περισσότερα κέρδη στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ο κ. Πανταζής δήλωσε: «Αυτή που είναι η βασική μας γραμμή είναι η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καβάλα που έχει πάρει τα πάνω της και πάλι. Είναι αυτή που δίνει το 50% των εσόδων του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας. Οι πληρότητες στη συγκεκριμένη γραμμή φτάνουν κατά μέσο όρο και ειδικά τα πρωινά δρομολόγια μέχρι το μεσημέρι φτάνουν το 70%, ενώ στα απογευματινά δρομολόγια υπάρχει μια μικρή πτώση. Γενικότερα τα δρομολόγια μας πλέον έχουν αυξηθεί φτάνοντας το 100% της θερινής περιόδου, όπως ίσχυε μέχρι το 2019 και πριν την πανδημία».

«Εμείς ξέρουμε πως πληρώνονται τα δάνεια γι’ αυτά τα λεωφορεία…»

Σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του στην αποπληρωμή των δανείων τους για τα υπερσύγχρονα λεωφορεία που αγόρασαν, ο κ. Πανταζής τόνισε: «Εμείς ξέρουμε πως πληρώνονται τα δάνεια γι’ αυτά τα λεωφορεία. Είναι εξαιρετικά, νέας τεχνολογίας, ασφαλή με ανέσεις, αλλά τέλος του μήνα «ζητάνε» τη δόση τους να πληρωθεί στην τράπεζα. Εκεί είναι το μεγάλο ζόρι. Έχουμε πέσει στην εποχή που πολλοί συνάδελφοι έκαναν το μεγάλο άλμα αντικαθιστώντας τα λεωφορεία τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει».

«Πολλοί οδηγοί, όπως και επιβάτες φορούν ακόμη τη μάσκα τους…»

Τέλος, για το αν «βλέπει» πιθανή την επιστροφή της μάσκας στα υπεραστικά λεωφορεία, η οποία καταργήθηκε από την 1η Ιουνίου, ο κ. Πανταζής επισήμανε: «Πολλοί οδηγοί, όπως και επιβάτες φορούν ακόμη τη μάσκα τους. Για την επαναφορά της ή όχι είναι κάτι που μας το επιβάλλουν άλλοι, αυτοί το αποφασίζουν. Πάντως σίγουρα δεν είναι lock down, οπότε αν είναι να διαλέξουμε σε σχέση με την επαναφορά της μάσκας δεν το συζητάμε».

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...