Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αισιόδοξος ο Νεφελούδης για την εξυγίανση του εργοστασίου λιπασμάτων

Ημέρα:

«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή στο μυαλό μας, από το να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων», δήλωσε την Τετάρτη (24/1) από την Καβάλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. 

Συνοδευόμενος από τους τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, βρέθηκε στα γραφεία του κόμματος, όπου και προέβη σε σύντομες δηλώσεις προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης (25/1), στον ίδιο χώρο, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να μπει ξανά σε λειτουργία, με όρους νομιμότητας, το εργοστάσιο και να αποτελέσει μοχλό αναπτυξιακής διαδικασίας για την πόλη…»

Ο Ανδρέας Νεφελούδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός της επιστροφής των εργαζομένων στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι το ξεκίνημα μιας περιόδου, που είναι σοβαρή. Πρέπει να μπει ξανά σε λειτουργία, με όρους νομιμότητας, το εργοστάσιο, να «ενοποιηθεί» με την πόλη της Καβάλας συνολικά και να αποτελέσει έναν μοχλό αναπτυξιακής διαδικασίας για την πόλη».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας τόνισε με έμφαση ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.

«Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω για την θετική αυτή εξέλιξη τους εργαζόμενους. Με την τεράστια εμπειρία που έχω αποκτήσει στο υπουργείο Εργασίας στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων, δεν έχω δει ξανά τόσο ενωμένο και δυναμικό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, απ’ αυτούς τους 180 ανθρώπους που κατάφεραν να μπουν ξανά στο εργοστάσιο. Έχουμε όμως πολλή δουλειά ακόμη».

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα ένσημα των εργαζομένων που επέστρεψαν στο εργοστάσιο λιπασμάτων

«Ένα μεγάλο κομμάτι της υποχρέωσης μας τελείωσε. Υποχρέωσης που είχε αναλάβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Κομοτηνή με τις δηλώσεις του. Το δεύτερο μέρος είναι η εξυγίανση του εργοστασίου και βεβαίως η περαιτέρω αναπτυξιακή διαδικασία του, γιατί είναι πολύ σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα για όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν υφίσταται κάποιο πρόβλημα με τα ένσημα των εργαζομένων που επέστρεψαν στο εργοστάσιο, απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα με τα ένσημα, το αντιμετωπίσαμε σαν ζήτημα. Εγώ τους είπα ότι δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς ένσημα. Δεν θα κάνουμε εμείς μια διαδικασία σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος. Έτσι κι αλλιώς έχουμε μια σειρά από θέματα στην εξυγίανση του εργοστασίου που έχουν να κάνουν με τους πιστωτές κι είμαστε σε μια φάση που θα συμφωνήσουμε να προχωρήσει σωστά αυτή η υπόθεση».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ανδρέας Νεφελούδης για την εξυγίανση του εργοστασίου

Σε ερώτηση για το αν περίμενε ότι τελικά θα υπήρχε επιτυχής έκβαση στον αγώνα των εργαζομένων και επιστροφή τους στο εργοστάσιο, ο Ανδρέας Νεφελούδης απάντησε: «Τι να πω; Όταν είσαι στην αιχμή του δόρατος και είσαι καθημερινά σ’ ένα είδος εμμονής μ’ αυτή την υπόθεση, δεν έχεις να σκεφτείς κάτι άλλο, παρά να γυρίσουν οι εργαζόμενοι μέσα. Νομίζω ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή στο μυαλό μας, εκτός από το να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων».

Για το αν έχει επαφή με τους εργαζόμενους είπε: «Μιλάμε πολύ συχνά με τους εργαζόμενους, όπως μιλάω και με τη διοίκηση για να αντιμετωπίσουμε θέματα. Είναι αυτό που λέμε η εγγύηση, για να προχωρήσει σωστά η διαδικασία εφαρμογής της απόφασης της τριμερούς».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι αισιόδοξος για την εξυγίανση του εργοστασίου λιπασμάτων, ο Ανδρέας Νεφελούδης απάντησε: «Νομίζω ναι. Τρία πράγματα είχε πει ο πρωθυπουργός, το ένα ήταν η επαναπρόσληψη, το δεύτερο η εξυγίανση, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης και το τρίτο να προχωρήσει η διαδικασία ανάπτυξής της με νέο επενδυτή. Όλα αυτά είναι σε εξέλιξη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...