Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έντονος προβληματισμός για τα μέτρα στην εστίαση

Ημέρα:

spot_img

Τον έντονο προβληματισμό του για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σ’ εφαρμογή από τις 15 Ιουλίου στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

Αρχικά επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο, αλλά και διαφωνία σχετικά με τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι ανεφάρμοστα.

«Δεν μπορούμε εμείς ως επαγγελματίες εστίασης να υποκαταστήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μας φέρνει η κυβέρνηση σε μια αντιπαράθεση με τους πελάτες μας…»

 «Τα μέτρα που θ’ αρχίσουν από τις 15 Ιουλίου αφορούν μόνο τους κλειστούς χώρους. Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά που ανακοινώθηκαν είναι επί της ουσίας ανεφάρμοστα. Δεν μπορούμε εμείς ως επαγγελματίες εστίασης να υποκαταστήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Θα αναγκαζόμαστε να ζητάμε προσωπικά δεδομένα, πότε κι αν έκανε το εμβόλιο ο κάθε πελάτης μας; Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από την άλλη πόσο γνήσια θα είναι αυτά που θα μας παρουσιάζουν. Τι θα κάνουμε; Θα αναγκαζόμαστε να ζητάμε και αστυνομική ταυτότητα; Μας φέρνει η κυβέρνηση σε μια αντιπαράθεση με τους πελάτες μας που δεν θα έχει σωστά αποτελέσματα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

«Να εμβολιαστούμε, για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία, γιατί δεν έχουμε περιθώρια να κλείσουμε ξανά την οικονομία…»

«Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε, για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία, γιατί δεν έχουμε περιθώρια να κλείσουμε ξανά την οικονομία. Αυτό όμως πρέπει να γίνει όχι με αυτόν τον τρόπο, αλλά με επιχειρήματα, συζήτηση κι όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για να πείσουμε κι αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Αυτά τα μέτρα είναι έντονα διατακτικά και δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία διχασμού της κοινωνίας. Ο τρόπος δεν είναι σωστός. Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος πιο επικοινωνιακός, όπως όταν η κυβέρνηση πέτυχε ο κόσμος να μείνει στο σπίτι στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Όχι όμως με διατακτικά μέτρα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Εδώ ακόμη είμαστε υπό την αιγίδα της κυβέρνησης, με οικονομικούς όρους μιλάω. Ε, δεν μπορούμε να προσλάβουμε κι άλλα άτομα για να ελέγχουμε τους πελάτες μας…»

 «Η πλειονότητα των επαγγελματιών εστίασης είναι αρνητικοί στον τρόπο επιβολής των μέτρων αυτών. Λένε «ναι» στον εμβολιασμό, όπως και οι υπάλληλοι μας το κάνουν, τηρούν όλα τα μέτρα, αλλά όχι να γίνουμε ελεγκτές των πελατών μας. Δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να το κάνουμε. Εδώ ακόμη είμαστε υπό την αιγίδα της κυβέρνησης, με οικονομικούς όρους μιλάω. Ε, δεν μπορούμε να προσλάβουμε κι άλλα άτομα για να ελέγχουμε τους πελάτες μας. Όταν κάποιος αρνηθεί να μου δείξει στοιχεία τι θα κάνω; Είναι σωστό να φωνάξω την Αστυνομία; Δεν μπορώ αυτόν που μου δίνει μεροκάματο να τον οδηγήσω στην Αστυνομία! Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ζητάμε στοιχεία και ειδικά ιατρικά στοιχεία», ανέφερε ακόμη ο Μιχάλης Μεταξάς.

«Αυτό είναι στάμπα, δεν γίνεται να σταμπαριστούμε. Και οι εμβολιασμένοι είναι πελάτες μας και όσοι δεν εμβολιάστηκαν επίσης»

Ερωτηθείς τέλος για το πως βλέπει το να υπάρχει έξω από κάθε κατάστημα εστίασης ειδική σήμανση που θα αναφέρει αν αυτό δέχεται εμβολιασμένους ή θα είναι μικτό, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Αυτό είναι στάμπα, δεν γίνεται να σταμπαριστούμε. Και οι εμβολιασμένοι είναι πελάτες μας και όσοι δεν εμβολιάστηκαν επίσης. Ναι, με κάποιον άλλο τρόπο ίσως να τους πείσουμε. Πιστεύω ότι μέχρι αρχές Νοεμβρίου οι περισσότεροι θα έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Κανείς δεν θέλει να κλειστούμε μέσα και πάλι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...