Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ζητούν ενημέρωση για την χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Καρβάλη

Ημέρα:

Κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθούν στην Νέα Καρβάλη και να ενημερώσουν τους κατοίκους σχετικά με χάραξη της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης με τους Τοξότες, απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Καρβάλας, Νίκος Καρακεΐσογλου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, επισημαίνοντας αρχικά: «Υπάρχει μια αντίδραση από τους κατοίκους του χωριού κι αυτό είναι πιο πολύ για λόγους ασφαλείας, γιατί η χάραξη περνάει πάρα πολύ κοντά από τον οικισμό, είναι περίπου στα 50 μέτρα από το Γυμνάσιο της Νέας Καρβάλης, είναι κάτω από την Εγνατία Οδό και φυσικά περιορίζει την πιθανή επέκταση κάποια στιγμή του χωριού, κάτι που δεν προβλέπεται βέβαια από την ζώνη οικιστικού ελέγχου».

«Πως είναι δυνατόν εμείς να βασιστούμε σε μία απόφαση του τοπικού συμβουλίου που ελήφθη 40 χρόνια πριν;»

«Εκείνο που ενοχλεί πιο πολύ απ’ όλα είναι το γεγονός ότι βασίζεται σε μία απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου του 1984. Η δική μας η ερώτηση και του κόσμου είναι, ότι πως είναι δυνατόν εμείς να βασιστούμε σε μία απόφαση του τοπικού συμβουλίου που ελήφθη 40 χρόνια πριν; Τότε δεν υπήρχαν οι αγωγοί του φυσικού αερίου, δεν υπήρχε η Εγνατία Οδός και ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα και η προοπτική της ανάπτυξης του χωριού μας έχει διαφοροποιηθεί. Προσπαθούσαν να μας χρυσώσουν το χάπι, να μας πουν ότι θα υπάρχουν και επιβατικές αμαξοστοιχίες, ενώ είμαστε 100% βέβαιοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε επιβατική αμαξοστοιχία, αλλά θα ‘ναι μόνο καθαρά εμπορική. Υπάρχει και μία αντίδραση από την πλευρά του εργοστασίου των λιπασμάτων, όπου κι εκεί τίθεται θέμα ασφάλειας, επειδή θα περάσει πάρα πολύ κοντά από μονάδες της βιομηχανίας», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας της Νέας Καρβάλης. 

«Το βασικό είναι να γνωρίζει ο κόσμος. Αυτό ορίζει και ο νόμος, να γίνει διαβούλευση…»

«Οπότε όλα αυτά εμάς μας βάζουν σε σκέψεις και λέμε τι καλύτερο από το να έρθει εδώ πέρα όποιος είναι αρμόδιος, να κουβεντιάσουμε με τον κόσμο, να γίνει μία διαβούλευση κανονική και επικαιροποιημένη, έτσι ώστε να πούμε εμείς τους προβληματισμούς μας, να μας πουν τα επιχειρήματά τους γιατί πρέπει να γίνει εκεί και από εκεί και μετά να βγάλουμε μια απόφαση να προχωρήσουμε σε συνεννόηση για το τι θα γίνει. Επίσης, η γραμμή περνάει από γη, η οποία είναι υψηλής παραγωγικότητας και οπωσδήποτε μπορεί κάποιοι να θέλουν να τα δώσουν τα χωράφια γιατί θα έχουν μια σχετικά καλή τιμή, αλλά είναι πολλοί, οι οποίοι δεν θέλουν γιατί έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους για να ζήσουν με αυτή τη γη. Αυτά είναι όλα τα ερωτηματικά τα δικά μας και γι’ αυτόν τον λόγο επιδιώκω να έρθουν αρμόδιοι στη Νέα Καρβάλη, να κάνουμε μία κουβέντα και να δούμε τι μπορεί να προκύψει αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή ή αν δεν μπορεί να γίνει αλλαγή να μας πουν για ποιο λόγο δεν μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή. Το βασικό είναι να γνωρίζει ο κόσμος. Αυτό ορίζει και ο νόμος, να γίνει διαβούλευση», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Καρακεϊσογλου.   

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...