Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπαρχηγός Στόλου: «Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες…»

Ημέρα:

spot_img

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες και έτοιμες για να υπερασπιστούν αυτά που μας ανήκουν, έστειλε από την Καβάλα, με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου, υποναύαρχος, Ευθύμιος Μικρός.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (1/6) κατέπλευσε στον επιβατικό λιμένα «Απόστολος Παύλος» η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς», στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2017», με σκοπό να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού, υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Κανάρη

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης, στην προτομή του ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιο, στη μνήμη των πεσόντων στους ναυτικούς αγώνες του Έθνους και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον υπαρχηγό του Αρχηγείου Στόλου, υποναύαρχο Ευθύμιο Μικρό και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι στην Καβάλα, σε μια ημέρα μνήμης για το ναυτικό και τους ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα μας στις ελληνικές θάλασσες. Είναι οι άνθρωποι που υπεράσπισαν τα θαλάσσια σύνορά μας, το έργο των οποίων καλούμαστε να συνεχίσουμε εμείς, όποτε απαιτηθεί. Αυτό που θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπατριώτες μας, είναι ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς, για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας, ώστε αυτή να συνεχίσει να έχει το μέλλον που της αξίζει και της πρέπει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μικρός.

«Σκοπός της άσκησης «Καταιγίς 2017», πέρα από το επιχειρησιακό αντικείμενο, να δείξουμε ότι είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε αυτά που μας ανήκουν…»

Ερωτηθείς σχετικά με το μήνυμα που στέλνουν στους γείτονες μας οι ένοπλες δυνάμεις, με τη διεξαγωγή ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, όπως η «Καταιγίς 2017», ο υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου, απάντησε: «Είναι σαφές το μήνυμα, το οποίο στέλνουμε μέσα από αυτές τις μεγάλες ασκήσεις. Βρισκόμαστε στο τελείωμα της μεγαλύτερης άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία είναι διακλαδική, καθώς μετέχουν όλοι οι κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων, με τους οποίους έχουμε συνέργεια. Είναι ένα μήνυμα προς τα έξω. Ένας από τους σκοπούς της άσκησης είναι, πέρα από το επιχειρησιακό αντικείμενο, να δείξουμε ότι είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε αυτά που μας ανήκουν».

«Είμαστε περήφανοι για το ναυτικό μας – Οι Καβαλιώτες είμαστε λαός της θάλασσας»

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σημείωσε: «Μετά από πολλά χρόνια μας επισκέπτεται το Πολεμικό Ναυτικό. Οι Καβαλιώτες είμαστε λαός της θάλασσας, κοντά στη ναυτοσύνη. Είμαστε περήφανοι για το ναυτικό μας και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι που μας επισκέπτονται. Πέρυσι ήρθε το πλήρωμα του «Αβέρωφ», αλλά φέτος η φρεγάτα «Σαλαμίς» με τον υπαρχηγό του στόλου μας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ειλικρινά ανυπομονώ να μιλήσω με τον ναύαρχο για την ιστορία της πόλης και τους δεσμούς της με το ναυτικό».

«Η παρουσία του Π.Ν. στην Καβάλα, σηματοδοτεί τη δυναμική που έχει να καλύπτει τις τέσσερις άκρες του Αιγαίου»

«Υποδεχόμαστε στην Καβάλα, τόσο τον υπαρχηγό του στόλου, όσο και ένα από τα κορυφαία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της πατρίδας μας. Ο ρόλος του Π.Ν. και η σχέση του με την Καβάλα είναι γνωστή σε όλους. Η παρουσία τους εδώ σηματοδοτεί τη δυναμική, την οποία έχει το Πολεμικό Ναυτικό να καλύπτει τις τέσσερις άκρες του Αιγαίου και ταυτοχρόνως την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνει σαν Καβάλα», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Μέχρι τις 7 το απόγευμα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό η φρεγάτα «Σαλαμίς»

Να σημειωθεί ότι φρεγάτα «Σαλαμίς» θα αποπλεύσει από την Καβάλα στις 8 το βράδυ της Πέμπτης (1/6), ενώ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα το πλοίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό, το οποίο μπορεί να ξεναγηθεί από τα στελέχη του πλοίου.

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» (F-455) είναι φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ 200 ΗΝ, γερμανικής σχεδίασης και κατασκευάστηκε στα ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Ιανουάριο του 1999 και είναι του ιδίου τύπου με τις Φ/Γ «Ύδρα», Φ/Γ «Σπέτσαι» και Φ/Γ «Ψαρά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...