Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Ημέρα:

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Κόκκινα δάνεια ελευθέρων επαγγελματιών – επιχειρήσεων και χρέη νοικοκυριών», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (24/4) στο Επιμελητήριο Καβάλας.

Κεντρικός ομιλητής της ενημερωτικής ημερίδας ήταν ο διευθυντής της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Γιώργος Μαστοράκης, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοσθένης Τουλκίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.

Γ. Μαστοράκης: Για πρώτη φορά ρυθμίζονται όλα τα χρέη των επιχειρήσεων, χρησιμοποιούνται διαμεσολαβητές, συμμετέχει με γενναίες ρυθμίσεις το δημόσιο

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαστοράκης ανέφερε σχετικά: «Στη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας, συζητήσαμε για το νέο πλαίσιο σε σχέση με την υπερχρέωση που αφορά τις επιχειρήσεις, το οποίο καλύπτει ένα τεράστιο κενό στο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. Για πρώτη φορά ρυθμίζονται όλα τα χρέη των επιχειρήσεων, για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται διαμεσολαβητές στη διαδικασία, συμμετέχει με γενναίες ρυθμίσεις το δημόσιο, ενώ υπάρχουν πολλές καινοτομίες στο νόμο, τις οποίες αξίζει κανείς να προσέξει. Το πλαίσιο αυτό έρχεται να συμπληρώσει εκείνο της ρύθμισης των φυσικών προσώπων με τον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη (επί υπουργίας Σταθάκη) και πιστεύουμε ότι για κάθε μια περίπτωση υπάρχει μια συγκεκριμένη λύση που προωθούμε από τα Κέντρα Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία προσεχώς θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα».

Ζήτημα με τα δάνεια που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στην Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς τέλος, για το αν έχει εικόνα ειδικά σε σχέση με το τι ισχύει στην περίπτωση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ο κ. Μαστοράκης απάντησε: «Υπάρχει ένα ζήτημα στην Π.Ε. Καβάλας με τα δάνεια που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και προβλήματα με τα περιθώρια χρηματοδότησης των τραπεζών. Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές ήδη ρυθμίζονται από τον υπάρχοντα νόμο, όμως ίσως να χρειαστεί να υπάρξουν συγκεκριμένες προβλέψεις, εξειδικευμένες, για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...