Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας απομακρύνεται ο γερανός από την Ραψάνη

Ημέρα:

spot_img

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απομάκρυνσης του γερανού από την παραλία της Ραψάνης.

Αυτό διαβεβαιώνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας (20/3) συναντήθηκε με τον ανάδοχο που ανέλαβε το έργο της απομάκρυνσης του γερανού από την Ραψάνη, που με την σειρά του τον διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Μετά το γερανό της Ραψάνης, ακολουθεί η απομάκρυνση του καϊκιού στο «Καρνάγιο», του υδροπτέρυγου στο «Φίλιππος Β’» κι ενός ακόμη καϊκιού από το λιμάνι της Νέας Περάμου

«Μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία, ο ανάδοχος εδώ και λίγες ημέρες προχωρά τις εργασίες ανέλκυσης του γερανού από την ακτή της Ραψάνης. Σήμερα (20/3) είχα μια συνάντηση μαζί του και μου μετέφερε ότι εφόσον δεν έχουμε προβλήματα με καιρικά φαινόμενα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει τελειώσει από τη Ραψάνη και θα προχωρήσει στη συνέχεια στην απομάκρυνση του καϊκιού από το «Καρνάγιο» κι αμέσως μετά στην απομάκρυνση του υδροπτέρυγου από το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’». Περαιτέρω είμαστε στη διαδικασία ανέλκυσης ενός ακόμη καϊκιού που έχει εξοκείλει στο λιμάνι της Νέας Περάμου. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση η διαδικασία από την μεριά μας ξεκίνησε μεταγενέστερα, διότι το πρόβλημα ανέκυψε αργότερα, όμως προχωράμε κανονικά κι εκεί», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Το…ιστορικό της «εγκατάστασης» του γερανού στη Ραψάνη

Όσον αφορά την περίπτωση του γερανού της Ραψάνης, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο σημείο, δημιουργώντας θέματα, πέρα από το αισθητικό, και επικινδυνότητας για την πρόκληση ατυχημάτων, έμεινε «κολλημένος» στην εν λόγω ακτή μετά από έργο που εκτέλεσε ο δήμος Καβάλας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρό νοτιά, ο οποίος είχε δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την ακτή. Ο γερανός ήταν του εργολάβου που εκτελούσε το έργο, ωστόσο επειδή η περιοχή εκείνη είναι αρμοδιότητα του Ο.Λ.Κ. δόθηκε εντολή από το Κεντρικό Λιμεναρχείο στον Οργανισμό να προχωρήσει τις διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία όπως κι έκανε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...