«Φρένο» πάλι στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών;

Ημέρα:

Στο ίδιο έργο θεατές φαίνεται πως θα βρεθούν από την 1η Ιουνίου τα μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και κατ’ επέκταση εκατοντάδες υποψήφιοι οδηγοί, καθώς οι εξεταστές – υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, όπως όλα δείχνουν, θα απέχουν και πάλι από τις πρακτικές εξετάσεις, όπως είχε συμβεί και το 2016 για χρονικό διάστημα τρισήμιση μηνών.

Αποτέλεσμα της αποχής των εξεταστών πέρυσι ήταν να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά τα μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες συμπολίτες μας που περίμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εξεταστούν και να πάρουν τελικά στα χέρια τους το δίπλωμα οδήγησης.

Καμιά λύση στο πρόβλημα, παρά τις οχλήσεις στα αρμόδια υπουργεία, από τον κλάδο των εκπαιδευτών

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Π.Ε. Καβάλας, Ανδρέας Κορδύλης, από ανεπίσημες πηγές, γνωρίζει ότι δεν έχει γίνει κανένα βήμα μπροστά σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί μια παράταση ενός έτους, ώστε οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, για να είναι φέτος τα πράγματα εντελώς διαφορετικά και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που υπήρξε πέρυσι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε από τη λήξη της αποχής των εξεταστών το 2016 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλές οχλήσεις στα αρμόδια υπουργεία από τον κλάδο των εκπαιδευτών πανελλαδικά, ωστόσο ακόμη δεν δόθηκε καμιά απολύτως απάντηση και φυσικά λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξεταστές της Καβάλας, στην περίπτωση που δεν υπάρξει καμιά αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση, κάτι που όπως όλα δείχνουν είναι παραπάνω από βέβαιο, θα προβούν και πάλι σε αποχή από τις πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών από την 1η Ιουνίου, αφού στο τέλος Μαΐου λήγει η παράταση ενός χρόνου που είχε δοθεί από πέρυσι.

Ακόμη και διακοπή εργασιών στην εφορία σκέφτονται μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Καβάλας, αν ξεκινήσουν αποχή οι εξεταστές

Η λύση που φέρεται να είχε προωθήσει πέρυσι το αρμόδιο υπουργείο ήταν οι υπάλληλοι – εξεταστές να εξετάζουν τους υποψηφίους οδηγούς στη διάρκεια του ωραρίου τους, χωρίς να λαμβάνουν το σχετικό επίδομα, γεγονός που δημιούργησε άλλα προβλήματα στους υπαλλήλους – εξεταστές και τις υπηρεσίες.

Πάντως, μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας επισημαίνουν ότι αν ξεκινήσουν αποχή οι υπάλληλοι – εξεταστές, σκέφτονται ακόμη και διακοπή εργασιών στην εφορία, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουν Φ.Π.Α. και εισφορές από τη στιγμή που δεν θα έχουν εισοδήματα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους βουλευτές

Νέα επιστολή σχετικά με τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου...

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...