Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Energean, Kavala BC, ΑΟΚ και φίλοι παίζουν μπάσκετ με αμαξίδια 

Ημέρα:

spot_img

Η Energean Oil & Gas, η Energean – Kavala BC και το τμήμα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια του Α.Ο. Καβάλας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την Τετάρτη (19/12) στις 17.30, στο κλειστό γήπεδο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, με στόχο να υπάρξει οικονομική ενίσχυση για το τμήμα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια του Α.Ο. Καβάλας και να σταλεί παράλληλα ένα μήνυμα άρσης οποιουδήποτε κοινωνικού αποκλεισμού υπάρχει για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

«Ο στόχος μας είναι ίδιος με αυτόν του Ο.Η.Ε., κανένας αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία μέχρι το 2030. Υπάρχει χρόνος για όλες τις κοινωνίες να ενισχύσουν υποδομές, συνειδήσεις και να εφαρμόζουν πολιτικές πρόσβασης για όλους», τόνισε με δηλώσεις, που έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας (17/12) στο ξενοδοχείο Lucy, o Σωτήρης Χιωτάκης, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος μέσων ενημέρωσης της Energran.

Οι αγώνες κι όσοι θα δώσουν το «παρών» σε αυτούς

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Χιωτάκης οι αγώνες (10λεπτα) που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ανάμεσα στην Energean – Kavala BC και τις ακαδημίες της, στην Energean – Kavala BC και το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Καβάλα, όπου θα αγωνιστούν και στελέχη της Energean χρησιμοποιώντας αμαξίδια, προεξάρχοντος του Μαθιού Ρήγα, διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου. Στην Energean – Kavala BC και φίλους της, θα αγωνιστούν οι: Μάρκος Δέμπας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας), Γιάννης Κομνηνός (παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων Center TV), Λευτέρης Κουκουτίνης (επιχειρηματίας ΜΜΕ), Βασίλης Λεμονίδης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας), Κώστας Λουκούμης (παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων ENA Channel), Μάκης Νικολαϊδης  (πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (βουλευτής Καβάλας), Φώτης Σαχαρίδης (Γενικός Αρχηγός Energean – Kavala BC), Κώστας Σιμούδης (Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας), Άγγελος Τσατσούλης (επίτιμος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας) και Απόστολος Φουρνατζής (Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Καβάλας), καθώς και οι Μαθιός Ρήγας (Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Energean, Πρόεδρος Energean Oil & Gas στην Ελλάδα), Δημήτρης Γόντικας (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Energean Oil & Gas στην Ελλάδα), Βαγγέλης Λεώβαρις (τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Energean).

Στην ανάπαυλα των δεκαλέπτων θα υπάρξει διαγωνισμός τριπόντων με δώρο για τον νικητή δύο εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες της Energean – Kavala BC.

Οι βραβεύσεις αθλητών

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Χιωτάκης, θα τιμηθούν οι συμπολίτες μας: Μάκης Νικολαϊδης, για την προσφορά του στο ελληνικό και στο καβαλιώτικο μπάσκετ, Αλεξάνδρα Δήμογλου, για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό και τη συνεισφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τα άτομα με αναπηρία, Ανθή Καραγιάννη, για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό και τη συνεισφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τα άτομα με αναπηρία.

Β. Παππάς: «Ο αγώνας θα έχει την μορφή της οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειας που κάνουν οι φίλοι μας με τα αμαξίδια»

 Ο πρόεδρος της Energean – Kavala BC, Βαγγέλης Παππάς, δήλωσε από την πλευρά του: «Για μια ακόμη φορά η συνεργασία μας με το τμήμα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια παίρνει μια πιο επίσημη μορφή, θέλοντας να το βοηθήσουμε ακόμη πιο βαθιά. Ευελπιστούμε ότι την Τετάρτη (19/12) το απόγευμα θα έρθουν όσο το δυνατό περισσότεροι φίλοι μας, να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα γίνεται, για να μπορέσουμε να δώσουμε μια πραγματική διάσταση στις ανάγκες που έχει το τμήμα αυτό. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, πέρα από τα events. Ο αγώνας θα έχει την μορφή της οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειας που κάνουν οι φίλοι μας με τα αμαξίδια. Ας αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια όλοι, γιατί όπως κι εμείς, έτσι κι αυτοί, προβάλλουν το όνομα της Καβάλας και το κάνουν με πολύ μεράκι».

Μ. Λολίδης: «Πρέπει να κάνουμε δράσεις ευρύτερης κοινωνικής προσέγγισης στον κόσμο των αμαξιδίων»

Ο Μιχάλης Λολίδης από το τμήμα στρατηγικού σχεδιασμού του Α.Ο. Καβάλα, υπογράμμισε: «Το σήμα του Α.Ο. Καβάλα, έχει γίνει σημείο αναφοράς και για την Ομοσπονδία των αμαξιδίων και θεωρούμε ότι είναι μεγάλη τιμή να έχουμε τμήμα με αμαξίδια και να έχουμε αγκαλιάσει όλον αυτόν τον χώρο. Ο Α.Ο.Κ. έχει εννιά παραολυμπιακά μετάλια με Καραγιάννη και Δήμογλου, ενώ ανήκει στις κορυφαίες και εμβληματικές ομάδες για τη χώρα. Πρέπει να κάνουμε δράσεις ευρύτερης κοινωνικής προσέγγισης στον κόσμο των αμαξιδίων. Σήμερα είναι μόνο η αρχή και ευχαριστούμε γι’ αυτό την Energean. Θα είμαστε όλοι εκεί την Τετάρτη όπως και στα επόμενα events».

Τ. Βυζικίδης: «Ο αθλητισμός είναι μια γέφυρα που μπορεί να μας ενώσει, αρκεί να βαδίσουμε την ίδια απόσταση στη γέφυρα αυτή και να βρεθούμε στο μέσον»

Τέλος, ο Τάσος Βυζικίδης, έφορος του Α.Ο. Καβάλας, δήλωσε, αφού ευχαρίστησε την Energean για την πρωτοβουλία: «Η εκδήλωσε έχει διπλή σημασία, πρώτον την υπενθύμιση ότι τα άτομα με αναπηρία ζούν κάθε μέρα κι όχι μόνο κάθε 3 Δεκεμβρίου και δεύτερον, η οικονομική ενίσχυση του τμήματος μας. Ο αθλητισμός είναι μια γέφυρα που μπορεί να μας ενώσει, αρκεί να βαδίσουμε την ίδια απόσταση στη γέφυρα αυτή και να βρεθούμε στο μέσον, προσπαθώντας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία. Βρισκόμαστε στο μέσον της γέφυρας και περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας να μας συναντήσουν για να δούμε πως μπορούμε να πορευθούμε. Η 3η Δεκεμβρίου κάποια στιγμή πιστεύω πρέπει να καταργηθεί, όχι γιατί δεν θα υπάρχουν ανάπηροι, αλλά γιατί θα έχει καταργηθεί από το λεξικό η λέξη διαφορετικότητα».

Οι προσφορές για τα δώρα που θα κληρωθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης

Τις προσφορές για τα δώρα που θα κληρωθούν είναι από τους:

Makryammos Bungalows – Όμιλος Τουριστικών Επιχειρήσεων Lucy

Αλυσίδα Κωτσόβολος

Αλυσίδα Public

Αλυσίδα Panasonic – Ηλεκτρονική Αγορά

Elecronet – Περβανάς

Βακιρτζή Σάια – Ηλεκτρεμπορία

Γεωργακούδης – Κίρκη

Δρομέας – Χάρης Σεϊτανίδης

Hondos Center – Αφοί Φιλιππίδη

Κελγιώργης – Γουναρικά & Δερμάτινα

Lila’s Aromateri

Μάγος Στυλιανός – Χρώματα & Βερνίκια

METALLON – Παπαδόπουλος

Ξηροί Καρποί – Γιάννης Χατζηαβραμίδης

Παπαϊωάννου – Εμπόριο Ειδών Υγιεινής & Υδραυλικών

Παυσανίας- Home Stores

Ρήγας Σταύρος – Opsis

Step One – Αγγελίδης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...