Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοινή διαμαρτυρία Εμπορικού Συλλόγου και ΠΑΣΕΒΕ για το φορολογικό

Ημέρα:

spot_img

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (14/3) μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

Όπως υποστηρίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, περισσότερο από το μισό τους εισόδημα το πληρώνουν σε φόρους, σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνησης, γεγονός που θα οδηγήσει χιλιάδες εξ αυτών σε διακοπή εργασιών κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους.

ΕΣΚ 2«Αιτία πολέμου» για τον εμπορικό κόσμο το αφορολόγητο

«Διαδηλώνουμε και διαμαρτυρόμαστε για το θέμα του αφορολόγητου, το οποίο είναι για εμάς αιτία πολέμου. Είναι κάτι που θα δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα σε όλες τις επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

«Μέρα πανελλαδικής δράσης με πρωτοβουλία της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., προκειμένου να διεκδικήσουμε αφορολόγητο που δεν έχουν οι επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια και τις αναγκαίες φορολογικές ελαφρύνσεις για να επιβιώσουμε. Δηλαδή κατάργηση των εξοντωτικών συντελεστών φορολογίας, κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. στην πρώτη κατοικία και επαναφορά αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ. Αυτή η κατάσταση για την οποία ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, οδηγεί στον αφανισμό τα μικρομάγαζα και τους αυτοαπασχολούμενους. Ήδη έχουν κλείσει 300.000 επιχειρήσεις και θα συνεχιστεί αυτή η θύελλα των λουκέτων, αν τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση περάσουν και εφαρμοστούν», δήλωσε από τη μεριά του, εκ μέρους της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., ο Θόδωρος Κοντογεωργίου.

ΕΣΚ 3«Το πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα τους το βλέπουμε στις τσέπες μας…»

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του και πριν την διαμαρτυρία της Τρίτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, είχε επισημάνει με σχετικό δελτίο Τύπου: «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι συνεχίζεται η ίδια παράλογη νομοθεσία και ανάλγητη πολιτική. Το πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα τους το βλέπουμε στις τσέπες μας, στα άδεια μας ταμεία, στα καθημερινά λουκέτα, στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση των μικρών αυτοαπασχολουμένων. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια υπέρμετρη και πέραν των δυνατοτήτων μας φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση. Καλούμαστε να  πληρώνουμε για καθαρά κέρδη  έως 10.000 ευρώ, φόρους 2.850 ή 2900 ευρώ, τέλος επιτηδεύματος 600 ή 1000 ευρώ, για το Ταμείο περίπου 2000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μένουν 4550 ή 4100 ευρώ ετησίως. Δηλαδή μας καλούν να ζήσουμε με το μεγαλειώδες ποσό των 380 ή 340 ευρώ αντίστοιχα το μήνα! Ζητάμε αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην είσοδο του διοικητηρίου, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., ανέβηκαν στα γραφεία της εφορίας, όπου και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...