spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img
spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

spot_img

Προσγείωση με την «κοιλιά» έκανε αεροσκάφος της Egnatia Aviation

Αναγκαστική προσγείωση με την «κοιλιά» πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης το πρωί του Σαββάτου, εκπαιδευτικό αεροσκάφος της σχολής πιλότων Egnatia Aviation η οποία λειτουργεί στην Καβάλα.

Το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης, καθώς δεν λειτούργησαν οι τροχοί και ο κυβερνήτης του το προσγείωσε επιτυχώς με την «κοιλιά».

Το αεροπλάνο ακινητοποιήθηκε στον αεροδιάδρομο και κλήθηκε γερανός να το απομακρύνει, αφού στο σημείο που βρέθηκε εμπόδιζε την προσαπογείωση άλλων αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στις 2 Μαρτίου 2017, όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου «Τσέσνα» της Egnatia Aviation, παρουσίασε μηχανική βλάβη (απώλεια λαδιών στον κινητήρα) ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Ο κυβερνήτης του αντιλήφθηκε άμεσα το πρόβλημα και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα όπου πραγματοποίησε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση.

Η σχολή της Egnatia Aviation στην Καβάλα έχει στόλο 11 αεροσκαφών και έναν εξομοιωτή πτήσεων. Η εκπαίδευση γίνεται σε εκπαιδευτικά μονοκινητήρια και δικινητήρια αεροσκάφη, των 2, 4 ή 6 θέσεων. Η σχολή που βρίσκεται στην Καβάλα είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και είναι εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας.