Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δρόμος Παληού: Ο δήμος Καβάλας περιμένει την έγκριση της Αποκεντρωμένης

Ημέρα:

spot_img

Την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, επί της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, για την άμεση έναρξη των εργασιών στο τοιχίο που κατέρρευσε στον κεντρικό δρόμο του Παληού, αναμένει ο δήμος Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοσθένης Τουλκίδης.

Όπως είναι γνωστό, προ ημερών, πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καβάλας όλα τα σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς να αρχίσουν άμεσα.

«Βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, μιας απόφασης που θα βοηθήσει να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα γίνεται το δρόμο του Παληού. Η κατασκευή του τοιχίου είναι αυτή που προέχει, ώστε πάνω του να στηριχθεί ο δρόμος που θα φτιαχτεί από την αρχή αργότερα. Προσπαθούμε όλη αυτή η διαδικασία, από σήμερα που μιλάμε, να διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Η εργολαβία είναι πανέτοιμη και περιμένουμε την έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας από την Αποκεντρωμένη, την οποία θεωρώ ότι παρά πολύ γρήγορα θα έχουμε. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει καθυστέρηση από την Αποκεντρωμένη σε καμιά περίπτωση», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τουλκίδης.

«Δεν επιτρέπεται να διέρχονται μέσα από το Παληό βαρέα οχήματα – Όλοι ξέρουν και δεν μπορούν να δηλώνουν άγνοια»

Το γεγονός που προβληματίζει πάντως τις τελευταίες ημέρες και το δήμο Καβάλας, είναι το ότι από το σημείο όπου ο δρόμος υπέστη τη ζημιά και παρά την ενημέρωση, αλλά και τη σήμανση, προσπαθούν να διέλθουν βαρέα οχήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ταλαιπωρία για τους ίδιους τους οδηγούς τους, αλλά και γι’ αυτούς που τους ακολουθούν.

Ερωτηθείς για το θέμα ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων του δήμου Καβάλας απάντησε: «Η σήμανση για την απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων έχει τοποθετηθεί εξ αρχής και σε συνεννόηση και με την τροχαία Καβάλας, έχουμε ενημερώσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι γνωστό ότι μεγάλα οχήματα δεν πρέπει να διέρχονται από το Παληό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε. Δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να μπαίνουν μέσα στο Παληό, δεν επιτρέπεται. Πρέπει να κινούνται μέσω της Εγνατίας Οδού. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούν να δηλώνουν άγνοια».

Τέλος, αναφορικά με τη ζημιά που φαίνεται ότι προκλήθηκε από το τελευταίο φορτηγό που «κόλλησε» στην ανηφόρα (παράκαμψη) από όπου διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, ο Δημοσθένης Τουλκίδης ανέφερε: «Είναι μικρό το πρόβλημα, αν και πανικοβληθήκαμε στην αρχή, γιατί από κάτω περνάνε όλοι οι αγωγοί. Έχει σπάσει κάτι μικρό, δεν είναι ο κεντρικός αγωγός, ευτυχώς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...