Για επιβεβαίωση κι όχι δικαίωση της διοίκησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας, μετά την απόφαση του ΣτΕ, για την αναστολή του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Νέας Καρβάλης – Τοξοτών, για λόγους ασφαλείας, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ., Δημήτρης Τριανταφύλλου.
«Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τη λέξη δικαίωση και το λέω αυτό για τον εξής λόγο: το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμένα της Νέας Καρβάλης με τους Τοξότες της Ξάνθης, είναι ένα έργο που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή. Ναι μεν είναι προσωρινή η ανάκληση από το υπουργείο, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη γίνει καθόλου. Είναι μία κακή εξέλιξη, οπότε η λέξη δικαίωση δεν μου αρέσει να την χρησιμοποιώ», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας.
«Το πιο σημαντικό κατ’ εμάς, είναι η ασφάλεια του ανθρώπων που θα βρίσκονται μέσα στο Βιοτεχνικό Πάρκο…»
«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τουλάχιστον εισακούστηκαν αυτά που λέγαμε κι ήταν απλά. Δεν ήταν μόνο ότι διχοτομείται το Βιοτεχνικό Πάρκο μέσω της διέλευσης του τρένου και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του. Δημιουργεί πρόβλημα στον γενικό συντελεστή του Βιοτεχνικού Πάρκου που σημαίνει ότι τα οικόπεδα θα μπορούσαν να είναι άρτια και μη οικοδομήσιμα, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι το πρόβλημα προκύπτει. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι για 50 με 60 μέτρα η εμπορική αμαξοστοιχία διέρχεται ακριβώς πάνω από έναν αγωγό φυσικού αερίου. Εκεί θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις με εργαζομένους που θα είναι εκεί ακόμη και 24 ώρες το 24ωρο. Είναι θέμα ασφάλειας. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό κατ’ εμάς, η ασφάλεια του ανθρώπων που θα βρίσκονται μέσα στο Βιοτεχνικό Πάρκο», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τριανταφύλλου.
«Δεν θέλουμε να γίνει νέα χάραξη για περισσότερες μελέτες και καθυστερήσεις, αλλά διορθωτικές κινήσεις…»
«Μια εμπορική αμαξοστοιχία με το βάρος που θα έχει πάνω και τα προϊόντα που θα μεταφέρει καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να περνάει πάνω από έναν αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, δεν είναι στα 12 μέτρα όπως λένε οι κανονισμοί, αλλά στο ένα μέτρο. Κι αυτό είναι που φωνάζαμε, γιατί θεωρώ ότι όλος ο σχεδιασμός τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά εμάς, είναι επί χάρτου και όχι στο πεδίο. Δεν ήρθαν εκεί να δουν τι γίνεται. Πριν από λίγο καιρό έλαβαν γνώση ότι υπάρχει και αγωγός! Δεν το γνώριζαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οπότε έρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας και μας επιβεβαιώνει, δεν μας δικαιώνει. Το λέω και το φωνάζω, διότι κατηγορηθήκαμε ότι δεν θέλουμε να γίνει η γραμμή. Όχι, θέλουμε να γίνει η γραμμή, είναι έργο ανάπτυξης για την περιοχή. Δεν νοείται ένα λιμάνι χωρίς σιδηρόδρομο. Εφεξής οι δικές μας ενέργειες είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό για να γίνει η σωστή διέλευση του τρένου. Είναι λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Δεν θέλουμε να γίνει νέα χάραξη για περισσότερες μελέτες και καθυστερήσεις, αλλά διορθωτικές κινήσεις, είμαι σαφής σε αυτά που λέω», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας.













