Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δέσποινα Ιατρού: Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για την μείωση των τροχαίων

Ημέρα:

«Τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας στην περιοχή μας. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα ανήσυχοι και ο Ιατρικός Σύλλογος ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να καλέσει τους αρμόδιους φορείς, όπως η κεντρική διοίκηση, η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση, να καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια και να εφαρμοστούν αυστηρότερα και σκληρότερα μέτρα οδικής ασφάλειας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με έμφαση μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Δέσποινα Ιατρού, μ’ αφορμή το δελτίο Τύπου που εξέδωσε πρόσφατα ο Ι.Σ.Κ. για τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που καταγράφονται στην περιοχή μας. 

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε είτε ως πεζοί, είτε με τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τα ποδήλατα μας…»

«Πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα της οδικής ασφάλειας που δεν εφαρμόζονται όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, αλλά και όλοι μαζί αυτοί οι φορείς να συμβάλλουμε στο να βελτιωθούν οι υποδομές και οι συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη μας και ευρύτερα, ώστε να αποτραπούν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Σε όλο αυτό θα πρέπει και εμείς ατομικά ο καθένας μας, είτε είμαστε οδηγοί, είτε είμαστε πεζοί να προσέχουμε και να βοηθήσουμε στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Είναι δύσκολες οι συνθήκες λόγω καλοκαιριού, αλλά και γενικότερα κάθε μας μέρα πρέπει να κυλά με ασφάλεια. Έχουμε φτάσει σε σημείο να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε είτε ως πεζοί, είτε με τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τα ποδήλατα μας, φοβούμενοι κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα. Χαιρόμαστε για τη μεγάλη τουριστική κίνηση που έχει η περιοχή μας, η πόλη, το νησί της Θάσου και γενικότερα όλη η Περιφερειακή Ενότητα, αλλά αυτό έχει αυξήσει όμως τον κίνδυνο και τη συχνότητα των ατυχημάτων. Φυσικά στους τουρίστες δεν μπορούμε να παρέμβουμε στους ίδιους, παρά μόνο να είμαστε αυστηρότεροι στην τήρηση των μέτρων και των κανόνων. Για αυτό κάνουμε αυτές τις κρούσεις και ενημερώνουμε με δελτία Τύπου μιας και νιώθουμε υπεύθυνοι για την υγεία των ανθρώπων και των συμπολιτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Δέσποινα Ιατρού.  

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...