Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (φωτορεπορτάζ)

Ακολούθησε μας

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (15/3) στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Υγειονομικής Ετοιμότητας «Σώστρατος», από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

ΑΣΚΗΣΗ 2Στόχος της άσκησης ήταν υ υγειονομική ετοιμότητα του Ε.Σ.Υ. σε καταστάσεις έκτακτων περιστατικών, όπως σεισμοί και πυρκαγιές. Η άσκηση, στην οποία μετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, η Αστυνομία, το Ε.Κ.Α.Β., διασωστικές ομάδες, αλλά και το προσωπικό του Γ.Ν.Κ., άρχισε λίγο μετά τις 9.30’ το πρωί.

Ακόμη και «χειρουργεία» στήθηκαν σε σκηνές στο πάρκινγκ του Γ.Ν.Κ.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, μερική εκκένωση χώρων του νοσοκομείου, μεταφορά ασθενών, αλλά και εξοπλισμού, ακόμη και χειρουργεία, τα οποία είχαν «εγκατασταθεί» σε ειδικές σκηνές στο πάρκινγκ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Εντυπωσιακός ήταν επίσης ο απεγκλωβισμός «τραυματία» από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον παράθυρο του 1ου ορόφου του Γ.Ν.Κ., ενώ στο χώρο έσπευσε και το κλιμακοφόρο της Π.Υ. Καβάλας, το οποίο μετείχε σε διαφορετικό σενάριο της άσκησης.

ΑΣΚΗΣΗ 3Την άσκηση ετοιμότητας παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Τάσος Καρασαββόγλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Α.Μ.Θ., Κώστας Χουβαρδάς, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Παράπονα εκ μέρους των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας για μη επίσημη πρόσκλησης τους στην άσκηση

ΑΣΚΗΣΗ 5Ωστόσο, τόσο από την πλευρά του κ. Χουβαρδά, όσο και του κ. Κιβράκη, εκφράστηκαν παράπονα για το γεγονός ότι η Πολιτική Προστασία δεν προσκλήθηκε επίσημα, προφανώς λόγω παράλειψης του Ε.Κ.Ε.Π.Υ..

«Εμείς ενημερωθήκαμε από τον Τύπο για την άσκηση, ήρθαμε σε επαφή με τον διοικητή του Γ.Ν.Κ., δεν πήραμε επίσημη πρόσκληση, όμως παρόλα αυτά, επειδή μας ενδιαφέρει το αντικείμενο, ήρθαμε να την παρακολουθήσουμε, προκειμένου να εξάγουμε τα αναγκαία συμπεράσματα κι αν μας δοθεί η δυνατότητα να τα μεταφέρουμε στους διοργανωτές. Για να είμαστε εδώ συμμετέχουμε στην άσκηση, απλά αυτό έγινε με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Δεν αλλάζει αυτό τα δεδομένα και δεν μένουμε σ’ αυτό. Μας ενδιαφέρει η ουσία, που είναι η επιτυχία της άσκησης», τόνισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Σταύρος Κιβράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα