Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ημέρα:

spot_img

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (17/4) η συγκέντρωση όσων μετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η αντιμετώπιση της τεράστιας ακρίβειας που πλήττει τους πολίτες, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ήταν τα κυριότερα αιτήματα που έστειλαν στην κυβέρνηση οι απεργοί.

«Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει αυτή κατάσταση. Έχουμε περάσει το χειρότερο τρίμηνο που θα μπορούσε να ξεκινήσει μια χρονιά, με τους τζίρους μας να μειώνονται συνεχώς…»

«Έχουν περάσει μόλις 50 μέρες από την τελευταία φορά που ήμασταν πάλι όλοι εδώ, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα ο καθένας από το μετερίζι του. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Το κυριότερο απ’ όλα είναι το θέμα της ακρίβειας. Ίσως να είναι πρώτη φορά στα χρονικά που δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε οι αγρότες, ούτε οι παραγωγοί, αλλά ούτε και καταναλωτές και επιχειρήσεις. Αντίθετα, έχουν πολλά κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας και των τραπεζών. Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει αυτή κατάσταση. Έχουμε περάσει το χειρότερο τρίμηνο που θα μπορούσε να ξεκινήσει μια χρονιά, με τους τζίρους μας να μειώνονται συνεχώς, μιας και οι καταναλωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν τίποτα, πλέον των καθημερινών τους αναγκών. Να παρθεί πίσω το άδικο φορολογικό νομοσχέδιο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο…»

Από τη μεριά του εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ., ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης επισήμανε: «Δίνουμε βροντερή απάντηση στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Έχουμε μεγάλη παρακαταθήκη τις μαζικότατες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Κάνουμε το επόμενο σταθερό βήμα προς τα εμπρός».

«Να προσέξουν οι κυβερνώντες, να σκύψουν το κεφάλι πάνω από τους συνταξιούχους γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά…»

«Δεν μπορούσαμε να λείψουμε από την απεργιακή κινητοποίηση και εμείς. Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. Αν δεν ήμασταν και εμείς οι συνταξιούχοι τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα. Είμαστε οι μόνοι που βγαίνουμε στον δρόμο, παρά το προχωρημένο της ηλικίας μας, αφιερώνουμε πολλές ώρες συνδικαλιστικά. Οι συνταξιούχοι είναι πάντα μπροστά, αν και οι συντάξεις μας έχουν γίνει συντάξεις πείνας. Να προσέξουν οι κυβερνώντες, να σκύψουν το κεφάλι πάνω από τους συνταξιούχους γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά», τόνισε στις δηλώσεις του εκ μέρους των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, ο Στέργιος Μαούνατζης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών στην πλατεία Ελευθερίας, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

(φωτογραφίες: center tv)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...