Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

12.000 ευρώ πρόσφερε η Μητρόπολη ΦΝΘ για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Ημέρα:

spot_img

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, συμμετέχει στο βαρύ πένθος της πατρίδος μας για τα πρόσφατα δεινά, που προκλήθηκαν από τις φωτιές στην περιοχή της Αττικής. Η τοπική μας Εκκλησία απευθύνεται με αισθήματα συμπαθείας προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας, που επλήγησαν από την φοβερή αυτή καταστροφή, και εύχεται με το ακαταμάχητο όπλο της προσευχής να καταπραϋνθούν οι πληγωμένες ψυχές των συνανθρώπων μας και δέεται προς τον Κύριο της ζωής και του θανάτου να αναπαύση όλους και όλες που έφυγαν από την ζωή με τον τραγικό αυτό τρόπο.

Ήδη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Στέφανος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις Κορίνθου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μεγάρων και Σαλαμίνος, Κηφισίας και Ωρωπού, αλλά και προσωπικώς με τους Σεβ. Μητροπολίτες τους και από το Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας απέστειλε συνολικά, πρός το παρόν, το ποσόν των δώδεκα χιλιάδων (12.000,οο)€.

Επίσης, η τοπική μας Εκκλησία έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα τον υπ’ αριθμόν 215/008257-04 (ΙΒΑΝ GR15 0110 2150 0000 2150 0825 704) λογαριασμό για όσους και όσες ενδιαφέρονται να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια συμπαραστάσεως της Μητροπόλεώς μας προς τους πληγέντες αδελφούς. Το συνολικό ποσό το οποίο θα συγκεντρωθή θα αποσταλή στους αρμοδίους Ιεράρχες των εν λόγω περιοχών, βάσει των σχετικών παραστατικών στοιχείων. Επ’ αυτού θα ενημερώσουμε αργότερα τον ευσεβή λαό μας με ακριβή στοιχεία.

Για τον πιο πάνω σκοπό άλλωστε, κατόπιν σχετικής οδηγίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου, την προσεχή Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, θα τελεσθεί σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επιμνημόσυνη δέηση για θύματα της φωτιάς και θα αναγνωσθεί προς το εκκλησίασμα η σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, νεκρώσιμο τρισάγιο θα τελεσθεί και στον καθεδρικό ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας μαζύ με το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου.

Εκ της Ιεράς
Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...