Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το 10ο Wood Water Wild Festival στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας

Ημέρα:

Το 10ο Wood Water Wild Festival, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, είναι πλέον γεγονός.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης (14/6), οι διοργανωτές της, δηλαδή ο δήμος Καβάλας και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», καθώς και ο πολιτιστικός σύλλογος της Παλιάς Καβάλας.

Δ. Τσανάκα: «Όσα έχουν επιτευχθεί σε αυτά τα δέκα χρόνια της διοργάνωσης χάρη στην πρωτοβουλία δεκάδων εθελοντών και των διοργανωτών είναι εντυπωσιακά»

 «Η ετήσια διοργάνωση του Wood Water Wild Festival σε μια πανέμορφη και άγνωστη για πολλούς περιοχή της Καβάλας, στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της τοπικής κοινότητας Παλιάς Καβάλας, αποτελεί μια τρανή απόδειξη πως η ομορφιά και η ζωοποιός δύναμη της φύσης μπορεί να αποτελέσει πρωτόγνωρη κινητήρια δύναμη δημιουργικής διάθεσης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας για μικρούς και μεγάλους. Όσα έχουν επιτευχθεί σε αυτά τα δέκα χρόνια της διοργάνωσης χάρη στην πρωτοβουλία δεκάδων εθελοντών και των διοργανωτών είναι εντυπωσιακά. Γι’ αυτό και ο δήμος μαζί με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στηρίζουν έμπρακτα και ουσιαστικά αυτή την ξεχωριστή γιορτή μέσα στη φύση. Δέκα χρόνια μετά η φιλοσοφία του φεστιβάλ παραμένει αναλλοίωτη», σημείωσε στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας.

Α. Ιωσηφίδου: «Τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν χωρίς τους εθελοντές και χωρίς την ψυχή του πολιτιστικού συλλόγου της Παλιάς Καβάλας»

Από τη μεριά της η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου τόνισε ότι «κάθε πολιτιστική δράση έχει τη δική της προστιθέμενη αξία. Στις εκθέσεις στους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, όταν τους κοινοποιούμε το WWWF, όλοι ζητούν επιπλέον πληροφορίες. Επειδή είναι το 10ο και επετειακό φεστιβάλ, ζήτησα από τους συνεργάτες μου κάποιες πληροφορίες και μου είπαν ότι μέχρι σήμερα μετράμε πάνω από 35 μουσικά σχήματα, 10.000 άτομα στις συναυλίες, 40 περιβαλλοντικές δράσεις και εργαστήρια, 2.500 παιδιά σε εργαστήριο, 2.000 παιδιά στην τοξοβολία, 2.500 παιδιά στην αναρρίχηση και πολλά άλλα στους αγώνες δρόμου και ορεινής ποδηλασίας. Τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν χωρίς τους εθελοντές και χωρίς την ψυχή του πολιτιστικού συλλόγου της Παλιάς Καβάλας».

Βέβαιος για την επιτυχία του φεστιβάλ ο Η. Καλανταρίδης

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης επισήμανε ότι «οποιοσδήποτε βρεθεί στον χώρο αυτό έχει να κερδίσει. Και μόνο η ομορφιά της φύσης που τον περιβάλλει είναι ένα τεράστιο κέρδος ιδίως για όσους ζουν στις πόλεις. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης, αλλά και γι’ αυτές που θ’ ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο Γιάννης Προμούσας εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου Παλιάς Καβάλας, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του 10ου WWWF.

«Είμαι χαρούμενος γιατί μετά από 10 χρόνια διαπιστώνουμε ότι μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρώην δήμο Φιλίππων με μια σειρά από δρώμενα στη φύση. Λίγοι το πίστεψαν στην αρχή, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του δήμου και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» καταφέραμε να το γιγαντώσουμε και να κάνουμε ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει τον ορεινό όγκο του δήμου μας», επισήμανε σχετικά ο κ. Προμούσας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...