Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

1 και 2 Νοεμβρίου το 62ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Ημέρα:

spot_img

Το 62ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Νοεμβρίου αντίστοιχα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/10), ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Χίζαρης, ευχαρίστησε αρχικά τον διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας για την παραχώρηση του χώρου της Λέσχης, ενώ υπογράμμισε ότι η 62η αιμοδοσία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μικρού Ευστράτιου Ραφαήλ Μπίνη.

«Θα θέλαμε αυτή τη φορά η αιμοδοσία μας να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ»

«Στην αιμοδοσία αυτή καλούμε τα παλιά και νέα μέλη μας να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερο, γιατί το αίμα κυριολεκτικά σώζει ζωές. Οι παλιοί αιμοδότες που δεν μπορούν να προσφέρουν, καλούνται να μας φέρουν κάποιο νέο μέλος για να εγγραφεί στον Σύλλογο, όπως γιο, ανηψιό, φίλο κλπ. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αιμοδοσία αυτή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 14.30′ το μεσημέρι και θα θέλαμε αυτή τη φορά η αιμοδοσία μας να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Χίζαρης.

«Περιμένουμε στη μνήμη του μικρού Ραφαήλ να μπορέσει ο κόσμος της Καβάλας και να δώσει το αίμα του…»

Από τη μεριά του ο Γιώργος Σακάλογλου, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ενός από τα 12 συνολικά σωματεία και συλλόγους που συνεργάζονται με τον Σύλλογο Εθελοντών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», τόνισε στις δηλώσεις του: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να προσκαλέσω όλους τους πολίτες της Καβάλας να δώσουν το «παρών» στην 62η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία γίνεται στη μνήμη του Ευστράτιου Ραφαήλ, η ιστορία του οποίου συγκίνησε την τοπική κοινωνία της Καβάλας. Εμείς οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ζήσαμε από πιο κοντά την περίπτωση του μικρού και τον αγώνα που έδωσαν οι γονείς του, όπως και όλος ο κόσμος της Καβάλας για να βοηθήσουν το παιδί να περάσει τη δύσκολη κατάσταση. Περιμένουμε στη μνήμη του μικρού Ραφαήλ να μπορέσει ο κόσμος της Καβάλας και να δώσει το αίμα του. Οι ανάγκες σε αίμα στη χώρα μας είναι μεγάλες. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ το ζούμε το πρόβλημα από κοντά και είναι η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος δίνοντας λίγο από τον χρόνο του και το αίμα του για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο».

«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία της πόλης ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους μας, να είμαστε αλληλέγγυοι, όλοι μαζί για τον πάσχοντα συνάνθρωπο»

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Παγώνης, γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Με αφορμή την αφιερωματική αυτή εκδήλωση του Συλλόγου μας, θα ήθελα να στείλω μήνυμα προς όλους, να απευθυνθούν στον Σύλλογο μας, για κάθε περίπτωση, η οποία θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε ένα αντίστοιχο αφιέρωμα σε μελλοντική εκδήλωσή μας. Στο κάλεσμα από το ΕΚΑΒ ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε αμέσως με μεγάλη χαρά, νιώθοντας τιμή και υπερηφάνεια και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία της πόλης ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους μας, να είμαστε αλληλέγγυοι, όλοι μαζί για τον πάσχοντα συνάνθρωπο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...