Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φυγομαχεί ο ΤΑΡ και επιλέγει τον δρόμο της σύγκρουσης

Ημέρα:

spot_img

Για το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου 2018 ορίστηκε η τακτική δικάσιμος για τους οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΤΑΡ. Η νέα αναβολή δόθηκε λόγω της απουσίας του μάρτυρα κατηγορίας και εκπροσώπου της εταιρείας.

Η απόφαση για την αναβολή έγινε γνωστή λίγο πριν τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης (12/7) κι ενώ στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας είχαν συγκεντρωθεί και πάλι αρκετά άτομα για να υποστηρίξουν τους οκτώ κατηγορούμενους. Έξω από τα δικαστήρια είχαν παραταχθεί και τρακτέρ, ενώ αναρτήθηκαν και πανό. Η κατάσταση στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας ήταν πολύ πιο ήρεμη από τις προηγούμενες φορές. Αμέσως μετά την απόφαση για αναβολή έγιναν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 Θ. Καλπακίδης: «Η αναβολή αυτή ήταν μεθοδευμένη…»

Ο Θέμης Καλπακίδης, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας για τρίτη εβδομάδα, επισήμανε στις δηλώσεις του: «Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε καταγγείλει την κοινοπραξία για τη συμπεριφορά της απέναντι στην τοπική κοινωνία στους θεσμούς και στους φορείς. Άλλη μια επιβεβαίωση σήμερα που δεν ήρθε να υπερασπιστεί τις κατασκευασμένες κατηγορίες. Μέχρι έγκυο θα έβγαζαν τον μάρτυρα για να μην τον φέρουν εδώ, γιατί οι κατηγορίες είναι στημένες. Η αναβολή αυτή ήταν μεθοδευμένη, με πολλούς συνεργούς. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε μια κοινοπραξία που θέλει το άδικο του ισχυρού, εναντίον του δικαίου των αδυνάτων. Αυτός ο αγώνας θα έχει τέλος μόνο όταν υπάρξει αλλαγή όδευσης του αγωγού. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε, ούτε με τα δελτία Τύπου της κ. Μουζουράκη, ούτε με τα δελτία της κοινοπραξίας του ΤΑΡ, ούτε με τις απειλές και τις μηνύσεις. Αυτό που μας οδηγεί είναι το δίκιο και η αλήθεια. Συνεχώς φυγοδικούν».

 Γ. Γραμμένος: «Ο ΤΑΡ φυγομάχησε για ακόμη μια φορά και επέλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης»

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος τόνισε στις δηλώσεις του: «Ο ΤΑΡ με μια αστήρικτη κατ’ εμέ δικαιολογία της μη κλήσης και γνώσης του μάρτυρα ότι υπάρχει δικάσιμος σήμερα, φυγομάχησε για ακόμη μια φορά και επέλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης. Αντί της συνεννόησης και της ευκαιρίας που τους δόθηκε να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να δικαιωθούν οι οκτώ κατηγορούμενοι, επέλεξε να συντηρήσει αυτή την κρίση. Δική τους η επιλογή, οι συνέπειες κι αυτές θα είναι δικές τους. Ο δήμος θα είναι απέναντί τους ακόμη πιο δυνατά. Ουδέποτε, να ξεκαθαρίσω, ο δήμος συνεργάστηκε με τον ΤΑΡ σε οποιαδήποτε περίπτωση. Η θέση μας ήταν αυτή που αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα, αυτή ακολούθησε κι αυτή θα ακολουθήσει στο μέλλον. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών για την αλλαγή της όδευσης».

Μανόλης Κελαϊδάκης: «Ο αγώνας συνεχίζεται ραντεβού στα χωράφια»

«Ο μάρτυρας έπρεπε να κλητευθεί και είπε η κ. πρόεδρος ότι από παράλειψης της εισαγγελίας δεν κλήθηκε γι’ αυτό και θεωρεί δικαιολογημένη την απουσία του. Δεν τον πήραν τηλέφωνο συγκεκριμένα, άσχετα που γνώριζε για τη σημερινή διαδικασία, άσχετα που ο ΤΑΡ έκανε προσπάθειες οι δικηγόροι του να πάρουν τη δικογραφία και να ετοιμάσουν τον μάρτυρα για τη δίκη. Πενήντα μέτρα του αγωγού με τις τρεις μέρες βροχή στον Νέστο έχουν βγει στην επιφάνεια. Οι παραλείψεις των κανόνων ασφαλείας είναι αυτό που αναγκάζει τον ΤΑΡ να μην έρθει εδώ γιατί αυτά θα ακουγόταν. Νομίζει ότι έτσι θα κρύψει τα κενά που έχει σε αντίλογο από τους δικούς μας προβληματισμούς. Ο αγώνας συνεχίζεται ραντεβού στα χωράφια», ανέφερε από τη μεριά του ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Μανόλης Κελαϊδάκης.

Ν. Ξανθόπουλος: «Ξέρουν πολύ καλά γιατί δεν είναι εδώ…»

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος δήλωσε: «Ακολουθώντας πιστά αυτά που το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε και επικαιροποίησε σε δυο συνεχόμενα ψηφίσματά του, εμείς είμασταν εκεί και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε, όχι μόνο ως πολίτες, αλλά και ως δημοτικοί σύμβουλοι γιατί έχουμε υποχρέωση να είμαστε εκεί. Βρεθήκαμε σε όλη αυτή τη διαδικασία και είμαστε εδώ συνεπέστατοι. Με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε και η κοινοπραξία να είναι εδώ, όμως δεν είναι εδώ. Ξέρουν πολύ καλά γιατί δεν είναι εδώ. Πρέπει όλη η παρατενάγεια περιοχή (Παγγαίο, Δοξάτο, Σέρρες) όχι μόνο η ενότητα Φιλίππων και Καβάλας, να είναι όλοι εκεί συντεταγμένοι, ώστε να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατό να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Π. Αρσονιάδης: «Πρέπει να πούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες καταγγελίες, υπάρχουν έγγραφα που εκθέτουν τον ΤΑΡ, που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας…»

«Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να γνωρίσει ο τόπος της Καβάλας το πόσο σοβαρό είναι το θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από την πλευρά της ασφάλειας. Πρέπει να πούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες καταγγελίες, υπάρχουν έγγραφα που εκθέτουν τον ΤΑΡ, που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει σε τέτοιου είδους έργα. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο σήμερα η εταιρεία αποφάσισε να μην εκδικαστεί η υπόθεση σήμερα εδώ. Αυτές τις αποφάσεις θα τις γνωστοποιήσουμε στην τοπική κοινωνία για να καταλάβουν τον λόγο του αγώνα μας. Πλέον ο αγώνας έχει αλλάξει, δεν είναι μόνο ενάντια σε έναν πολύ επικίνδυνο αγωγό, αλλά στις άδικες αποφάσεις ενός φαινομενικά ισχυρού εναντίον κάποιων που φαίνονται αδύναμοι. Ο αγώνας συνεχίζεται και καλούμε τους πάντες ώστε να αλλάξει η όδευση του αγωγού ΤΑΡ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...