Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φοιτητές από το Τ.Ε.Ι. Φλώρινας στο εργοστάσιο Λιπασμάτων

Ημέρα:

spot_img

Ομάδα φοιτητών από το Τ.Ε.Ι. Φλώρινας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Τετάρτη (23/5) την εταιρεία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης», όπου και είδαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής λιπάσματος, ενώ ξεναγήθηκαν και σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της λιπασματοβιομηχανίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους, αλλά και την αναπληρώτρια διευθύντρια του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης Θεοδώρα Κουλουρά, βρέθηκαν σε παραλιακό κατάστημα εστίασης, όπου και έγιναν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Β. Πέσσιος: ”Οι άνθρωποι του εργοστασίου, προς τιμήν τους, έκαναν μια τέλεια οργάνωση για να μας δείξουν κάτι που ενδεχομένως δεν θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε…”

Ο Βαγγέλης Πέσσιος, καθηγητής και διδάκτορας της Γεωπονικής Σχολής του Τ.Ε.Ι. Φλώρινας τόνισε στις δηλώσεις του: ”Οι άνθρωποι του εργοστασίου, προς τιμήν τους, έκαναν μια τέλεια οργάνωση για να μας δείξουν κάτι που ενδεχομένως δεν θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε. Οι φοιτητές μας στερούνταν αυτής της δυνατότητας και θεωρώ ότι το απόλαυσαν σε τέτοιο βαθμό που θα δημιουργήσουν και θέμα στους άρχοντες που ασχολούνται με την παιδεία, δηλαδή στο υπουργείο. Έγινε πλήρης ξενάγηση των φοιτητών μας στο εργοστάσιο, είδαν την παρασκευή αμμωνίας, νιτρικής και φωσφορικής. Επειδή διδάσκω θρέψη φυτών, λιπάσματα και φυτά μεγάλης καλλιέργειας που το ένα χωρίς το άλλο δεν υπάρχουν, τα είδαμε όλα ιδίοις όμμασι. Περάσαμε από τη θεωρία στην πράξη. Όχι ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κι εκεί εφαρμογές στην πράξη, αλλά ως εκεί. Παρασκευή δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε και τώρα που την είδαμε αυτό μας κάλυψε. Ευχαριστώ θερμότατα κι εγώ και οι φοιτητές μας τη διοίκηση του εργοστασίου”.

Θ. Κουλουρά: ”Θεωρώ ότι τα παιδιά είχαν καλές τεχνικές βάσεις για να ρωτήσουν αυτά που έπρεπε και νομίζω ότι κέρδισαν πολλά από αυτή τους την επίσκεψη…”

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Κουλουρά, αναπληρώτρια διευθύντρια του εργοστασίου ”Λιπάσματα Νέας Καρβάλης”, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε: ”Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε μια ομάδα φοιτητών από τα Τ.Ε.Ι. Φλώρινας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εφαρμογή του λιπάσματος στα χωράφια. Ήρθαν να δουν πως παράγεται το λίπασμα σε ένα εργοστάσιο, το μοναδικό ουσιαστικά της Ελλάδας, που παράγει χημικά λιπάσματα. Τους ξεναγήσαμε σε όλο το εργοστάσιο, είδαμε από κοντά τις παραγωγικές μονάδες, το τελικό προϊόν της εταιρείας, κάναμε μια αναδρομή στην ιστορία και της εταιρείας, αλλά και της λιπασματοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι τα παιδιά είχαν καλές τεχνικές βάσεις για να ρωτήσουν αυτά που έπρεπε και νομίζω ότι κέρδισαν πολλά από αυτή τους την επίσκεψη. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε τέτοιες επισκέψεις σαν εταιρεία, προσπαθούμε και υποστηρίζουμε την παιδεία σε όλα της τα επίπεδα και ιδιαίτερα τα τμήματα που ασχολούνται με το προϊόν μας, τη φυτική παραγωγή και την αγροτική ανάπτυξη”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...